0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.
0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.

Instructori pentru promovarea in comunitati a masurilor de pregatire si prevenire individuala la dezastre

In contextul schimbarilor climatice si al cresterii frecventei fenomenelor meteo violente de scurta durata, Crucea Rosie Romana a derulat in weekendul 04-06 August la Bistrita un curs de formare instructori la nivel multiregional avand drept tematica promovarea in comunitati a masurilor de pregatire si prevenire individuala la dezastre. La curs au participat voluntari si directori ai filialelor de Cruce Rosie din mai multe regiuni ale tarii.

Cursul face parte din proiectul national “Esti informat, Esti pregatit“ si a constat in pregatirea de formatori ai Crucii Rosii Romane in vederea informarii si pregatirii populatiei pentru situatii de urgenta la dezastre.

S-au abordat toate tipurile de risc specifice tarii si masurile de limitare a efectelor acestora, precum: cutremur, inundatii, incendii, alunecari de teren si s-au prezentat materiale informative ce vor fi utilizate ca suport de instruire, acestea fiind avizate de catre Departamentul pentru Situatii de Urgenta din Romania, precum si truse dotate cu materiale specifice de supravieturie in situatii de urgenta la dezastre ce se vor utiliza drept model pentru comunitati.

Cursul a fost sustinut de dl. Daniel Modoaca – Coordonator de proiect si Director al  Departamentului pentru Situatii de Urgenta si Dezastre din cadrul SNCRR si dl. Razvan Paraian voluntar al filialei de Cruce Rosie sector 6 si membru in detasamentul de interventie la dezastre al filialei.

IMG 20170806 WA0005

IMG 20170805 WA0006

Ultimele Stiri

SummerChoir 2024 vizual (1)

SummerChoir la Ateneul Român, concert caritabil de muzică corală în beneficiul centrelor E.G.A.L. ale Crucii Roșii Române

Soliști de renume la nivel internațional se reunesc sâmbătă, 20 iulie, la Ateneul Român din București sub...

varstnici valea plopului

„Acasă” după 812 zile. 40 de vârstnici, majoritatea bolnavi, s-au întors în Ucraina cu ajutorul Crucii Roșii Române

Crucea Roșie Română a facilitat repatrierea a 40 de cetățeni ucraineni, după 812 zile petrecute în România...

Camelia Sucu ziua crucii rosii romane 4 iulie

4 iulie, Ziua Crucii Roșii Române – Mesajul președintelui Camelia Șucu

Societatea Națională de Cruce Roșie din România aniversează, pe 4 iulie, 148 de ani de activitate în...

rompetrol 1

Rompetrol pune în mișcare Crucea Roșie Română

Rompetrol este partenerul de mobilitate al Crucii Roșii Române. În această calitate, compania va furniza carburantul necesar...

Sari la conținut