0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.
0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.

Inaugurarea Centrului de Promovare a Sănătății din Constanța

Societatea Națională de Cruce Roșie din România, în parteneriat cu filiala de Cruce Roșie Constanța și Crucea Roșie Franceză, a inaugurat, Centrul de Promovare a Sănătății, un proiect dedicat cetățenilor ucraineni stabiliți temporar în Constanța, cât și persoanele vulnerabile din comunitate. Astfel, Crucea Roșie Română rămâne fermă în angajamentul său de a oferi un #viitorsănătos persoanelor cu acces dificil la servicii de sănătate.

Centrul de Promovare a Sănătății din Constanța oferă acces gratuit la servicii de medicină generală și pediatrie, consiliere psihologică și activități psihosociale. La nevoie, beneficiarii Centrului vor fi îndrumați în sistemul medical public și privat din România pentru continuarea investigațiilor, iar Crucea Roșie Română va oferi asistență financiară pentru cazurile vulnerabile care necesită investigații medicale suplimentare și medicamente. Se va asigura, de asemenea, transportul la unități medicale pentru persoane cu dizabilități sau pentru cei cu condiții severe, astfel încât, toți cei care au cu adevărat nevoie să beneficieze de sprijin.

La evenimentul au participat: dl. Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, dna. Monica Poptile, director general DGAS Constanța, dl. Adrian Halpert, directorul general interimar al Crucii Roșii Române și dl. Ioan Silviu Lefter, consilier președinte în cadrul SNCRR. Alături de ei, ne-au fost alături și dl. Alin Andrei, președintele filialei de Cruce Roșie Constanța, dna. Cristina Fodor, director al filialei de Cruce Roșie Constanța, dna. Raluca Buzea, manager Programe de Sănătate în Crucea Roșie Română, dl. Laurent Mailat, Șeful Delegației Crucii Roșii Franceze în România, precum și reprezentanți ai ISU, DSP, Jandarmerie, ONG-uri locale, beneficiari ucraineni, voluntari și parteneri ai Crucii Roșii Române.

’Printre cele mai delicate provocări cu care se confruntă ucrainenii refugiați în România se numără accesul limitat la serviciile de sănătate. Cu precădere în momentul în care apar primele semne ale unei boli, bariera lingvistică și absența unui medic de familie fac să devină cu adevărat laborios accesul lor la îngrijirea medicală necesară. Constanța, alături de București, se află în topul județelor cu cel mai mare număr de ucraineni refugiați. Alături de partenerul nostru de nădejde, Crucea Roșie Franceză, am încercat să găsim soluții pentru această problemă. Astăzi, suntem bucuroși să deschidem ușile Centrului de Promovare a Sănătății din Constanța, sperând că acesta va deveni, nu doar un centru de sănătate, ci și o sursă de speranță pentru toți cei care vor veni aici.”, a declarat dna. Camelia Șucu, președintele Crucii Roșii Române.

Centrul de Promovare a Sănătății din Constanța este situat pe Bd. Mamaia nr. 135 – Millenium Business Center, etajul 5 și funcționează de luni până vineri de la 09:00 la 17:00, iar accesul se face pe bază de programare telefonică la numărul +40723 361 897. 

„În contextul evenimentelor tragice din Ucraina, filiala de Cruce Roșie Constanța s-a angajat, conform misiunii sale, în sprijinirea cetățenilor ucraineni care au traversat județul nostru sau au ales să locuiască temporar în comunitatea locală. Astăzi, suntem foarte bucuroși să inaugurăm Centrul de Promovare a Sănătății, un nou serviciu dedicat acestor persoane vulnerabile. Prin acest proiect, ne-am asumat să facilităm accesul la serviciile de sănătate atât pentru concetățenii ucraineni, cât și pentru cei aflați în nevoie din județ.”, a declarat Cristina Fodor, director filiala de Cruce Roșie Constanța.

Centrul de Promovare a Sănătății  este o componentă esențială a unui proiect vast ce implică inaugurarea a șase centre de promovare a sănătății, alături de implementarea unei Caravane de Sănătate mobilă care va parcurge 14 județe din țară pentru a oferi servicii medicale gratuite.

Sprijin medical în 14 județe cu ajutorul Caravanei de Sănătate

În paralel cu Centrele de Promovare a Sănătății, Crucea Roșie Română a lansat în luna iunie a.c. Caravana de Sănătate. Șase cabinete medicale mobile dotate cu echipamente performante vor merge în 14 județe ale țării și vor asigura consultații medicale direct în comunitate, oferind astfel oamenilor șansa de a depista la timp afecțiuni care pun viața în pericol. În funcție de analiza de nevoi din fiecare comunitate, o echipă multidisciplinară formată din medici specialiști, asistenți medicali și voluntari ai Crucii Roșii Române vor evalua starea de sănătate a beneficiarilor prin analize medicale de bază și vor oferi consultații de medicină generală, pediatrie, ginecologie, optică medicală, stomatologie, precum și alte specializări. Până acum, Caravana de Sănătate a poposit în județele Galați, Tulcea, Constanța, Satu Mare și Călărași unde a oferit consultații medicale pentru 1853 de beneficiari. Până la finalul lunii august 2024, Caravana de Sănătate a Crucii Roșii Române va ajunge în județele Vaslui, Iași, Botoșani, Suceava, Maramureș, Sălaj, Sibiu, Brașov și Cluj.

WhatsApp Image 2023 10 05 at 19.05.04 2

 

WhatsApp Image 2023 10 05 at 16.33.59WhatsApp Image 2023 10 05 at 16.33.599WhatsApp Image 2023 10 05 at 16.33.598WhatsApp Image 2023 10 05 at 16.33.596WhatsApp Image 2023 10 05 at 16.33.595

Ultimele Stiri

SummerChoir 2024 vizual (1)

SummerChoir la Ateneul Român, concert caritabil de muzică corală în beneficiul centrelor E.G.A.L. ale Crucii Roșii Române

Soliști de renume la nivel internațional se reunesc sâmbătă, 20 iulie, la Ateneul Român din București sub...

varstnici valea plopului

„Acasă” după 812 zile. 40 de vârstnici, majoritatea bolnavi, s-au întors în Ucraina cu ajutorul Crucii Roșii Române

Crucea Roșie Română a facilitat repatrierea a 40 de cetățeni ucraineni, după 812 zile petrecute în România...

Camelia Sucu ziua crucii rosii romane 4 iulie

4 iulie, Ziua Crucii Roșii Române – Mesajul președintelui Camelia Șucu

Societatea Națională de Cruce Roșie din România aniversează, pe 4 iulie, 148 de ani de activitate în...

rompetrol 1

Rompetrol pune în mișcare Crucea Roșie Română

Rompetrol este partenerul de mobilitate al Crucii Roșii Române. În această calitate, compania va furniza carburantul necesar...

Sari la conținut