0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.
0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.

Grupul Novartis in Romania sustine cu aproximativ 380.000 USD Crucea Rosie Romana

In contextul raspandirii globale COVID-19, Grupul Novartis in Romania (diviziile Novartis Pharma, Novartis Oncology si Sandoz) anunta  ca va sustine cu aproximativ 380.000 USD (1.700.000 RON) Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania, pentru a contribui la instituirea unui fond de urgenta de echipamente de protectie, materiale, bunuri si alte echipamente medicale, necesare in acest moment pentru siguranta personalului medical din tara si pentru tratarea cazurilor confirmate de COVID-19. Autoritatile din sistemul sanitar din Romania vor coordona alocarea resurselor catre spitalele care au cea mai mare nevoie. Crucea Rosie din Romania este membra a Miscarii Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie si isi desfasoara activitatea ca organizatie de ajutor umanitar, auxiliara autoritatilor publice.

Separat de sprijinul pe care il ofera Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania, Grupul Novartis in Romania sustine cu o suma totala de  50.000 USD (220.000 RON), cinci spitale din Bucuresi, Cluj Napoca, Iasi, Ploiesti si Targu Mures pentru a raspunde nevoilor urgente pe care acestea le-au semnalat. Aceste nevoi au aparut in contextul COVID-19 si sunt legate de achizitia de echipamente de protectie, materiale, bunuri si alte echipamente medicale.

„Multumim Grupului Novartis in Romania pentru acest gest important de solidaritate. Ne bucuram ca in aceste momente dificile partenerii nostri dau dovada de unitate, de implicare si mai ales de umanitate. Doar impreuna vom infrange acest virus!”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Rosie Romana.

Grupul Novartis in Romania doneaza 100.000 de doze de azitromicina 250 mg, produsa de Sandoz, Institutului National de Boli Infectioase – Prof. Dr. Matei Bals si retelei de spitale de prima linie in lupta impotriva COVID-19. Aceasta cantitate acopera tratamentul pentru aproximativ 5.000 de pacienti.

Grupul Novartis in Romania doneaza 100.000 de doze de azitromicina 250 mg, produsa de Sandoz, Institutului National de Boli Infectioase – Prof. Dr. Matei Bals si retelei nationale de spitale de prima linie in lupta impotriva COVID-19, pentru a sprijini tratamentul pacientilor cu COVID-19. Azitromicina este un medicament recomandat de Organizatia Mondiala a Sanatatii si face parte din unele combinatii terapeutice care, in alte state, s-au dovedit a fi eficiente in tratamentele pentru COVID-19. Aceasta donatie este posibila cu sprijinul unitatii de productie de la Targu Mures, unde acest medicament este fabricat pentru Romania, pentru alte 60 de tari din Europa, America de Nord si altele.

Sprijinul pe care Grupul Novartis il acorda in Romania este finantat din fondul global Novartis COVID-19 Response Fund. Prin acest fond, la nivel global, compania ofera subventii pentru a sprijini initiative din domeniul sanatatii publice, concepute pentru a ajuta comunitatile sa gestioneze provocarile pe care le ridica aceasta pandemie.
„Ma bucur ca, impreuna cu domnul profesor Alexandru Rafila, am reusit sa obtinem, prin donatie, aceasta cantitate de medicamente esentiale in spitalele de boli infectioase si in alte unitati medicale care trateaza pacienti cu COVID-19.

Ne confruntam, in prezent, cu o nevoie continua si in permanenta crestere de resurse pentru tratamentul adecvat al pacientilor spitalizati cu COVID-19. Apreciem gestul si mobilizarea grupului Novartis/Sandoz de a sustine, prin aceasta donatie, tratamentul a 5.000 de pacienti cu boli cronice asociate COVID-19, care necesita azitromicina in combinatii terapeutice care au dat deja rezultate”, a declarat domnul Profesor Dr. Adrian Streinu-Cercel, Directorul Institutului National de Boli Infectioase Matei Bals.
„Continuam sa ne respectam angajamentul de a sprijini sistemul de sanatate, autoritatile si pacientii din Romania. Ne alaturam efortului comun si oferim sprijin suplimentar pentru a ajuta autoritatile romane sa acopere nevoi urgente si de baza, pentru mentinerea sigurantei personalului medical din tara si pentru tratarea pacientilor”, a completat Eugen Grecu, Country President al Grupului Novartis in Romania.

Sprijinul Grupului Novartis in Romania face parte dintr-o serie de masuri si initiative ale companiei pentru a asigura mentinerea sanatatii si sigurantei angajatilor, cadrelor medicale si pacientilor, precum si pentru a livra, fara intreruperi, medicamente catre pacienti. Unele dintre aceste masuri presupun ca majoritatea angajatilor lucreaza de acasa cel putin pana pe data de 1 mai 2020. Intre timp, unitatea de productie Sandoz Targu Mures lucreaza 24/7 pentru a asigura cantitatea necesara de medicamente. Aceaste initiative din Romania sunt parte a unui amplu program global de raspuns la situatia creata de pandemia COVID-19. Acest program include masuri pentru protejarea si sprijinul angajatilor si pacientilor, eforturi de colaborare pentru descoperirea de medicamente, sustinerea de studii clinice pentru medicamentele deja existente in portofoliul Novartis, precum si angajamentul Sandoz de a pastra pretul stabil pentru o serie de medicamente esentiale care pot ajuta in tratamentul COVID-19.

Despre Grupul Novartis in Romania
Novartis reinventeaza medicina pentru a imbunatati si a extinde viata oamenilor. In calitate de companie farmaceutica globala de top, Novartis foloseste inovatia stiintifica si tehnologia digitala pentru a crea tratamente transformationale in domeniile medicale care au multa nevoie.
In Romania, Grupul Novartis, prin cele trei divizii ale sale – Novartis Pharma, Novartis Oncology si Sandoz – este o companie farmaceutica de top, cu peste 650 de angajati dedicati sustinerii sistemului de sanatate din tara. Raportat la numarul de studii clinice initiate in ultima decada in Romania, Grupul Novartis Romania este compania numarul 1 in topul companiilor care investesc in cercetare si dezvoltare.
brica din Targu Mures produce medicamente pentru Romania si pentru alte 60 de tari din Europa, America de Nord si altele. Compania are un portofoliu vast de medicamente inovatoare, generice si biosimilare, care acopera arii precum oncologie, boli cardiovasculare, imunologie, dermatologie, neurologie, oftalmologie, boli respiratorii si altele.
Novartis Grup este prezent in Romania prin 3 entitati juridice: Novartis Pharma Service Romania SRL (care include diviziile de pharma si oncologie), Sandoz Pharma Service SRL si Sandoz SRL.
Descopera mai multe pe www.novartis.com si pe www.novartis.com.ro

Ultimele Stiri

SummerChoir 2024 vizual (1)

SummerChoir la Ateneul Român, concert caritabil de muzică corală în beneficiul centrelor E.G.A.L. ale Crucii Roșii Române

Soliști de renume la nivel internațional se reunesc sâmbătă, 20 iulie, la Ateneul Român din București sub...

varstnici valea plopului

„Acasă” după 812 zile. 40 de vârstnici, majoritatea bolnavi, s-au întors în Ucraina cu ajutorul Crucii Roșii Române

Crucea Roșie Română a facilitat repatrierea a 40 de cetățeni ucraineni, după 812 zile petrecute în România...

Camelia Sucu ziua crucii rosii romane 4 iulie

4 iulie, Ziua Crucii Roșii Române – Mesajul președintelui Camelia Șucu

Societatea Națională de Cruce Roșie din România aniversează, pe 4 iulie, 148 de ani de activitate în...

rompetrol 1

Rompetrol pune în mișcare Crucea Roșie Română

Rompetrol este partenerul de mobilitate al Crucii Roșii Române. În această calitate, compania va furniza carburantul necesar...

Sari la conținut