0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.
0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.

Impreuna cu Grupul CEZ in Romania punem sub brad campania #ungestdebinenuepreascump si asiguram mese calde pentru persoane defavorizate din 9 judete

In apropierea sarbatorilor de iarna, in perioada 15 – 31 decembrie, copii institutionalizati, victime ale violentei domestice, varstnici sau familii sarace vor beneficia de mese calde formate din mic dejun, pranz si cina, pregatite de clientii CEZ din domeniul HoReCa. Scopul este de a darui acestor oameni speranta si energie buna  intr-un context nesigur, in care este foarte important sa ramanem #impreuna.

Cum se intampla totul?
Ca de fiecare data, in luna decembrie transmiteam recunostinta noastra partenerilor care, pe tot parcursul anului, au pus umarul la sustinerea activitatii CEZ in judetele din aria de activitate.

De data aceasta, am decis sa-i implicam intr-un mod diferit, invitandu-i sa accepte o provocare cu #energiepentrubine. Pe de-o parte am fost mereu alaturi de beneficiarii proiectelor Crucii Rosii Romane dar am fost cu sufletul alaturi si de domeniul HoReCa, in care regasim multi dintre partenerii nostri. Astfel, am decis sa sustinem grupurile vulnerabile, dar si business-urile locale si am creat campania #ungestdebinenuepreascump prin care ne propunem sa ajungem la 270 de beneficiari.

„Anul acesta, lumea in care traim s-a schimbat complet, dar legatura pe care o avem cu oamenii din comunitate si cu partenerii nostri a devenit si mai puternica. Stim ca impreuna putem mai mult decat separat, asa ca ne-am unit fortele cu Crucea Rosie Romana si cu clientii HoReCa, aratand ca #ungestdebinenuepreascump. Gestul nostru de bine in pragul sarbatorilor de iarna este o masa sigura pentru persoanele din medii defavorizate.”, a declarat Ondrej Safar, CEO CEZ Romania.

“Unul din efectele sociale imediate ale pandemiei este cresterea gradului de saraciei a persoanelor din medii defavorizate. Asigurarea hranei zilnice a devenit pentru cei nevoiasi cea mai mare provocare iar calitatea vietii acestora este grav afectata. Suntem recunoscatori partenerului nostru CEZ Romania care se implica, pentru a doua oara in acest an, in problemele comunitatii aducand speranta si alinare celor care au cea mai mare nevoie.” – Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Rosie Romana.

Le-am oferit tuturor partenerilor posibilitatea sa:

 • Doneze cadoul primit de la noi si sa daruiasca mese calde persoanelor aflate in situatii de viata foarte dificile, beneficiari ai programelor Crucii Rosii Romane Clientii CEZ locali din sectorul HoReCa, cei care se confrunta cu mari provocari anul acesta vor pregati cu grija mesele calde pe care le vor livra in perioada 15-31 decembrie.

Partenerii locali sunt: Restaurant Papillon (Pitesti), Shaaban (Craiova), Crescendo (Targu Jiu), Restaurant Tropical (Drobeta Turnu Severin), Restaurant Bulevard (Slatina), Unicom (Alexandria), Motif (Resita), Restaurant Byblos (Constanta), Levant – Restaurant Libanez (Ramnicu Valcea).

 • Sa primeasca cadoul de Craciun #acasa. Darul este pregatit special si contine obiecte realizate de antreprenorii locali, care au nevoie de sustinerea noastra.

Cine va beneficia de o masa calda si sigura?

 • Arges: beneficiarii sunt inscrisi in cadrul Asociatiei „Sfintii Spiridon si Irina” si sunt copii institutionalizati, victime ale violentei domestice sau ale traficului de persoane;
 • Dolj: familii cu posibilitati materiale reduse, aflate pe raza comunei Carcea;
 • Gorj: copii din comuna Balesti, din familii care se confrunta cu probleme financiare si de natura sociala;
 • Mehedinti: persoane din medii defavorizate, aflate in evidenta DGASPC Mehedinti;
 • Olt: varstnici cu pensia insuficienta pentru asigurarea hranei zilnice, fara venituri sau cu venituri mici, dar care nu pot beneficia de masuri de sprijin guvernamentale si care nu beneficiaza de alte forme de sustinere financiara;
 • Teleorman: persoane din comunitatea din Ciuperceni, in care se regasesc multi copii din familii defavorizate, copii cu dizabilitati, copii din familii monoparentale, varstnici fara ajutor.
 • Caras-Severin: copiii din cadrul centrului de zi din Anina, aflati in situatii de risc, care in cadrul centrului isi pot face temele, mananca sau participa la activitati;
 • Constanta: copiii din cadrul Centrului de primire Minori si de la Casa de tip familial Decebal;
 •  Valcea: beneficiarii centrului de copii Pinocchio si ai casutei de tip familial „Nicoleta”, din orasul Babeni.

In luna aprilie, tot prin intermediul partenerului Crucea Rosie Romana – filialele Arges, Gorj, Dolj, Valcea, Mehedinti, Teleorman, Caras-Severin si Olt, Grupul CEZ in Romania a donat peste 20 000 kg de alimente, in valoare de 180 500 lei pentru 1850 de beneficiari, persoane varstnice de peste 65 de ani, fara familie, cu probleme medicale si sociale. Ramanem, astfel, conectati la reteaua noastra de #energiepentrubine.

Ultimele Stiri

varstnici valea plopului

„Acasă” după 812 zile. 40 de vârstnici, majoritatea bolnavi, s-au întors în Ucraina cu ajutorul Crucii Roșii Române

Crucea Roșie Română a facilitat repatrierea a 40 de cetățeni ucraineni, după 812 zile petrecute în România...

Camelia Sucu ziua crucii rosii romane 4 iulie

4 iulie, Ziua Crucii Roșii Române – Mesajul președintelui Camelia Șucu

Societatea Națională de Cruce Roșie din România aniversează, pe 4 iulie, 148 de ani de activitate în...

rompetrol 1

Rompetrol pune în mișcare Crucea Roșie Română

Rompetrol este partenerul de mobilitate al Crucii Roșii Române. În această calitate, compania va furniza carburantul necesar...

Anunt angajare manipulant

ANUNȚ ANGAJARE – Manipulant depozit

ANUNȚ ANGAJARE -Manipulant depozit 1 poziție full time Condiții minime: Rezistență la efort fizic Atenție distributivă, capacitate...

Sari la conținut