“Proiectul prevede dezvoltarea reţelei de voluntari din Satu Mare. Dorinţa noastră cea mai mare este ca în fiecare cartier al oraşului să dezvoltăm un detaşament de intervenţie la dezastre format din persoane adulte cu vârsta de peste 20 de ani, care să intervină în caz de pandemie sau alte urgențe. Aceste persoane vor beneficia de instruire specifică atât de la Crucea Roșie cât și de la ceilalți parteneri ai proiectului. Deci o să fie ca un fel de trupe SWAT care se vor descurca, speră noi, în orice situaţie de urgență”, a afirmat Rodica Borlan, director al filialei de Cruce Roșie Satu Mare.
Grupul ţintă este format din 300 de persoane, din care minimum 180 vor fi voluntari. Aceştia vor participa la workshopuri şi vor fi instruiţi să intervină în caz de incendiu, inundaţie sau pandemie.
Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020 POCA/659/2/1/Introducerea de sisteme și standarde comune în administrația publică locală ce optimizează procesele orientate către beneficiari în concordanță cu SCAP cu un buget de 419.334,00 lei din care valoarea cofinanțării Uniunii Europene 349.305,23 lei.