0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.
0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.

Filiala Bacau a intervenit in sprijinul persoanelor afectate de inundatii

Ca urmare a precipitatiilor abundente din ultimele zile, in judetul Bacau 840 de gospodarii au fost inundate. 23 de localitati au fost afectate: municiul Bacau, Moinesti, Onesti, orasele Tirgu Ocna, Slanic Moldova, Comanesti, Darmanesti, comunele Ardeoani, Buhoci, Beresti Tazlau, Casin, Garleni, Helegiu, Izvorul Berheciului, Magura, Margineni, Oituz, Parjol, Poduri, Solont, Scorteni, Sanduleni, Tamasi.

Cele mai afectate localitati sunt in continuare statiunea Slanic Moldova si comuna Dofteana.

Voluntarii filialei de Cruce Rosie Bacau au intervenit in perioada 29 iunie-01 iulie in cateva din zonele afectate cu pachete de prima necesitate (apa potabila, paine, conserve, biscuiti, produse de igiena, etc) pentru persoanele sinistrate.
Astfel, vineri, 29 iunie a.c., un numar de zece familii din comuna Dofteana, izolate de restul satului, au fost ajutate cu pachete alimentare si de igiena. Vineri, sambata si duminica, voluntarii nostri au ajuns la Slanic Moldova, cea mai afectata localitate din judet, cu peste 120 de pachete, iar sambata, persoanele varstnice rezidente in Caminul Caritas din Bacau au primi apa potabila.

Judetul Bacau se afla in continuare sub incidenta codului portocaliu de inundatii pe Sirect, in dreptul satului Holt. In aceste momente, in colaborare cu Directiile de asistenta sociala din localitatile afectate, filiala de Cruce Rosie Bacau realizeaza analiza nevoilor pentru a veni in continuare in sprijinul oamenilor cu produse alimentare, produse de igiena personala, produse de menaj, ustensile casnice.

248 n152 n460 n480 n2440648 n964 n

Ultimele Stiri

SummerChoir 2024 vizual (1)

SummerChoir la Ateneul Român, concert caritabil de muzică corală în beneficiul centrelor E.G.A.L. ale Crucii Roșii Române

Soliști de renume la nivel internațional se reunesc sâmbătă, 20 iulie, la Ateneul Român din București sub...

varstnici valea plopului

„Acasă” după 812 zile. 40 de vârstnici, majoritatea bolnavi, s-au întors în Ucraina cu ajutorul Crucii Roșii Române

Crucea Roșie Română a facilitat repatrierea a 40 de cetățeni ucraineni, după 812 zile petrecute în România...

Camelia Sucu ziua crucii rosii romane 4 iulie

4 iulie, Ziua Crucii Roșii Române – Mesajul președintelui Camelia Șucu

Societatea Națională de Cruce Roșie din România aniversează, pe 4 iulie, 148 de ani de activitate în...

rompetrol 1

Rompetrol pune în mișcare Crucea Roșie Română

Rompetrol este partenerul de mobilitate al Crucii Roșii Române. În această calitate, compania va furniza carburantul necesar...

Sari la conținut