0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.
0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.

Expozitia itineranta Crucea Rosie Romana – 145 de ani de activitate umanitara a ajuns la Deva

In perioada 8 – 15 octombrie, expozitia fotografica aniversara ,,Crucea Rosie – 145 de ani de activitate umanitara” va fi amplasata pe esplanada din fata Centrului Cultural ,,Dragan Muntean” din Deva. Expozitia este o rememorare a istoriei Crucii Rosii Romane, ce reuneste 40 de ilustrate, atent selectionate de istoricul Nicolae Pepene, directorul Muzeului Judetean de Istorie din Brasov, imagini ce ne poarta pe urmele eroilor curajului si ai solidaritatii.

Voluntarii filialei ce Cruce Rosie Hunedoara vor desfasura in zilele de sambata, 14.10.2021 si duminica, 15.10.2021 mai multe activitati specifice precum:masurarea glicemiei, masrarea tensiunii arteriale, distributie de materiale informative pe teme despre educație pentru sănătate.

“Incepand cu anul 1876, cand a luat fiinta, Crucea Rosie Romana si-a asumat o misiune pe care o continua cu aceeasi determinare si astazi, aceea de a intinde o mana de ajutor oamenilor cu care soarta n-a fost deloc blanda. Anul acesta s-au implinit 145 de ani de cand voluntarii Crucii Rosii Romane nu au contenit sa faca toate eforturile posibile pentru a schimba cursul unor vieti napastuite. Faptul ca expozitia ,,Crucea Rosie – 145 de ani de activitate umanitara” va ramane timp de doua saptamani la Deva,  este o onoare si o mare bucurie pentru filiala noastra, pe care dorim sa o impartasim cu toti cetatenii din acest oras”, a declarat Mihai Bulgaru, directorul filialei de Cruce Rosie Hunedoara.

Expozitia aniversara  ,,Crucea Rosie – 145 de ani de activitate umanitara” este posibila prin implicarea Districtului Lions  124 Romania, al Clubului Lions Deva Sarmizegetusa si al Clubului Leo Deva Sarmizegetusa.

,,Cand avem ocazia sa servim impreuna comunitatea cu alte organizatii umanitare, traim un sentiment incredibil, de responsabilitate si bucurie.  A fi un Leu inseamna a conduce prin exemplu, a construi relatii si a impartasi bunatate. Leii servesc impreuna, astfel incat sa poata avea un impact durabil si sa schimbe mai multe vieti. Pentru membrii Lions din districtul nostru, este o onoare ca in acest an aniversar si in continuare, sa servim alaturi de  voluntarii Crucii Rosii Romane,  sa dam speranta semenilor nostri aflati in dificultate, astfel incat nimeni sa nu fie singur in perioadele dificile. Fie ca in aceasta calatorie pe care o parcurgem imreuna, sa ne insoteasca  spiritul civic, empatia, bunatatea, increderea si speranta.  Suntem peste tot acolo unde este nevoie de noi – acesta este angajamentul nostru comun, Lions si voluntari ai Crucii Rosii Romane, fata de oameni si angajamentul nostru fata de umanitate.  La multi ani, Crucea Rosie Romana! ”  a declarat Marin Florin ILIEṢ- viceguvernator 2 al Districtului Lions 124 Romania.   

Pana la sfarsitul anului 2021, expozitia aniversara itineranta  ,,Crucea Rosie – 145 de ani de activitate umanitara”  va putea fi vizionata in Arad, Sibiu, Timisoara, Alba Iulia, si Resita, cu sprijinul Crucii Rosii Romane si al Districtului Lions  124 Romania.

2ffcc556 ee77 4a0e 966c 2345c5c0e847 

IMG 1926

IMG 1935IMG 1925

Ultimele Stiri

SummerChoir 2024 vizual (1)

SummerChoir la Ateneul Român, concert caritabil de muzică corală în beneficiul centrelor E.G.A.L. ale Crucii Roșii Române

Soliști de renume la nivel internațional se reunesc sâmbătă, 20 iulie, la Ateneul Român din București sub...

varstnici valea plopului

„Acasă” după 812 zile. 40 de vârstnici, majoritatea bolnavi, s-au întors în Ucraina cu ajutorul Crucii Roșii Române

Crucea Roșie Română a facilitat repatrierea a 40 de cetățeni ucraineni, după 812 zile petrecute în România...

Camelia Sucu ziua crucii rosii romane 4 iulie

4 iulie, Ziua Crucii Roșii Române – Mesajul președintelui Camelia Șucu

Societatea Națională de Cruce Roșie din România aniversează, pe 4 iulie, 148 de ani de activitate în...

rompetrol 1

Rompetrol pune în mișcare Crucea Roșie Română

Rompetrol este partenerul de mobilitate al Crucii Roșii Române. În această calitate, compania va furniza carburantul necesar...

Sari la conținut