0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.
0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.

Dreptul la toalete continua si in pandemie. Toaleta din curtea unei scoli din Teleorman va fi inlocuita cu un grup sanitar modern!

In aceasta perioada in care igiena si dezinfectarea sunt subiectele zilei,  Scoala Gimnaziala Pietrosani, din judetul Teleorman, a fost aleasa de Crucea Rosie Romana pentru a beneficia de construirea unui grup sanitar modern, in cadrul campaniei „Domestos sustine igiena in scoli”. Institutia de invatamant, infiintata in 1895, gazduieste peste 250 de copii cu varste cuprinse intre 6 si 14 ani. Scoala dispune de doua cladiri, in una dintre ele functionand si gradinita care cuprinde 65 de copii.
 „Scoala noastra isi propune sa fie un factor activ de progres social in cadrul comunitatii, iar accesul elevilor la conditii de invatare decente este un prim vector de influenta. Prin inlocuirea toaletei din curte cu una moderna, in unitatea de invatamant, crestem atat gradul de confort, cat si normalizam accesul la conditii de igiena in cadrul comunitatii. Ne dorim sa ii intampinam pe elevi cu o toaleta noua cand vor reveni la scoala”, a declarat Pestrita Iulia, directorul Scolii Gimnaziale Pietrosani.
In plus, 25 de unitati de invatamant din 21 de judete vor beneficia de seturi de produse de curatat. Lista completa poate fi gasita pe www.domestos.ro si pe site-ul www.crucearosie.ro, pagina dedicata campaniei.

Campania  „Domestos sustine igiena in scoli” este in al cincilea an de desfasurare si militeaza pentru Dreptul la toalete si conditii optime de igiena in toate scolile din Romania. Astfel, scolile se pot inscrie in una dintre cele trei categorii: construirea unui grup sanitar, acolo unde acesta este in curte, renovarea si modernizarea toaletelor sau acces la kituri de produse necesare pentru intretinere, curatare si igienizare. Domestos ofera o sponsorizare in valoare de 60,000 euro pentru dotarea efectiva a trei scoli cu grupuri sanitare si modernizarea toaletelor in alte doua institutii de invatamant, in timp ce, pana la finalul anului, 100 de scoli vor primi produse de curatenie Domestos.

In perioada septembrie 2019 – aprilie 2020 au fost facute 345 de inscrieri valide pe www.domestos.ro, in toate cele trei categorii. Pana acum, in cadrul campaniei au fost demarate lucrarile de constructie a toaletei la scoala din comuna Podisor, s-a modernizat toaleta Scolii Gimnaziale „Nicu Albu” din Piatra Neamt, iar 25 de scoli din intreaga tara au primit kituri de produse de dezinfectare Domestos.
„Domestos lupta de 5 ani pentru o igiena mai buna in scoli, iar in 2020, mai mult ca niciodata, am devenit constienti de nevoia unei igiene corespunzatoare. Ne dorim ca toti elevii din Romania sa beneficieze de conditii decente de igiena, fara risc de imbolnavire, iar pentru asta vom continua sa sustinem dreptul la toalete in scolile din intreaga tara. Ne bucuram sa vedem ca lucrurile se misca, avem deja primele scoli cu toalete renovate sau grupuri sanitare noi in constructie. Scopul nostru este ca accesul la conditii de igiena decente sa devina parte din normal”, a declarat Camelia Pop, Brand Manager Domestos & Savo Unilever South Central Europe.

„Solidaritatea a marcat anul 2020 si va invitam sa sustineti in continuare cauzele care pot schimba societatea in care traim. Campania „Domestos sustine igiena in scoli” vine ca o completare a  demersurilor noastre comune de a lupta pentru sanatatea si protejarea celor care au cea mai mare nevoie de asta, copiii. Prin toalete decente si curate crestem gradul de sanatate si contribuim la consolidarea respectului de sine. Iar pentru a indeplini acest obiectiv, avem nevoie de cat mai multi sustinatori. Oricine ni se poate alatura facand o donatie pe site-ul Crucii Rosii Romane”, a declarat Ioan Silviu Lefter, Directorul General al Crucii Rosii Romane.

In paralel, Crucea Rosie Romana si Domestos au demarat o campanie de strangere fonduri, astfel incat toti cei care doresc sa contribuie la aceasta cauza o pot face printr-o donatie pe www.crucearosie.ro. Cu sprijinul ambasadorilor si sustinatorilor campaniei, suma stransa pana in acest moment este de 15.045,30 lei. Persoanele fizice si juridice care isi doresc sa se implice in campanie, astfel incat sa nu mai existe nicio unitate de invatamant cu toalete in curte si conditii precare de igiena, pot face donatii direct pe www.crucearosie.ro sau in contul RO61BRDE410SV36413364100, deschis la BRD Agentia Piata Romana. Toate fondurile sunt gestionate de catre Crucea Rosie Romana, la fel ca si coordonarea procesului de selectie a scolilor si de implementare a lucrarilor. La fiecare trei luni, se stabileste o noua institutie de invatamant beneficiara a proiectului dintre cele care s-au inscris pe site si respecta conditiile de eligibilitate.

Inscrierile unitatilor de invatamant in campania „Domestos sustine igiena in scoli” continua pe https://www.domestos.com/ro/dreptul-la-toalete.html. Ele pot beneficia de construirea sau renovarea unui grup sanitar, dar si pentru a primi produse de curatare, igienizare si dezinfectare, atat de importante in general, dar cu atat mai mult in contextul riscului de imbolnavire de COVID-19.

Despre „Domestos sustine igiena in scoli”
In fiecare an, Domestos isi propune sa contribuie la imbunatatirea conditiilor de igiena din scolile din Romania, dar si la cresterea nivelului de constientizare a importantei igienei in randul populatiei. Din 2015 si pana in prezent, peste 45,000 de copii au beneficiat de conditii mai bune in unitatile sanitare, iar Domestos a donat fonduri de peste 60.000 euro pentru renovarea toaletelor din scolile si gradinitele din Romania, precum si produse Domestos pentru igienizarea acestora.

 

Scoala Gimnaziala Pietrosani 1

Scoala Gimnaziala Pietrosani 4

Ultimele Stiri

SummerChoir 2024 vizual (1)

SummerChoir la Ateneul Român, concert caritabil de muzică corală în beneficiul centrelor E.G.A.L. ale Crucii Roșii Române

Soliști de renume la nivel internațional se reunesc sâmbătă, 20 iulie, la Ateneul Român din București sub...

varstnici valea plopului

„Acasă” după 812 zile. 40 de vârstnici, majoritatea bolnavi, s-au întors în Ucraina cu ajutorul Crucii Roșii Române

Crucea Roșie Română a facilitat repatrierea a 40 de cetățeni ucraineni, după 812 zile petrecute în România...

Camelia Sucu ziua crucii rosii romane 4 iulie

4 iulie, Ziua Crucii Roșii Române – Mesajul președintelui Camelia Șucu

Societatea Națională de Cruce Roșie din România aniversează, pe 4 iulie, 148 de ani de activitate în...

rompetrol 1

Rompetrol pune în mișcare Crucea Roșie Română

Rompetrol este partenerul de mobilitate al Crucii Roșii Române. În această calitate, compania va furniza carburantul necesar...

Sari la conținut