0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.
0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.

Două zile de consultații și investigații medicale GRATUITE pentru locuitorii comunei Secusigiu, Arad

Societatea Națională de Cruce Roșie din România a lansat în luna februarie 2022 proiectul umanitar Caravana de Bine, dedicat persoanelor vulnerabile din mediul rural, menit să ofere acces la screening medical pentru depistarea unei game largi de patologii de medicină  generală, medicină internă, pediatrie, oftalmologie, cardiologie, diabetologie. Caravana face parte din Campania națională de promovare a sănătății în comunitățile rurale și este implementată de Crucea Roșie Română cu sprijinul financiar al organizației United States Agency for International Development (USAID), prin intermediul apelului global al Federației Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie (IFRC).

Proiectul, care se desfășoară până în septembrie 2022, își propune să promoveze în rândul oamenilor importanța prevenției, să îi ajute să conștientizeze riscurile la care se expun negllijându-și sănătatea și să le crească încrederea în medicii care le pot salva viața.

În zilele de 11 – 12 martie 2022 Caravana de Bine face oprire în localitatea Secusigiu din județul Arad, o comună cu 6 257 de locuitori unde 17,6% dintre persoane au peste 60 de ani și 18% sunt copii sub 14 ani. În urma analizei de nevoi a comunității, realizată cu sprjinul voluntarilor filialei de Cruce Roșie Arad, 30,4% dintre respondenți nu au realizat nicio investigație medicală în ultimii trei ani. În aceste condiții, 96% dintre respondenți au apreciat ca foarte utilă organizarea unei caravane de sănătate în localitate, cu următoarele specializări: cardiologie, boli de nutriție, medicină internă, ORL și pediatrie.

„Deși ne aflăm în contextul dramatic al atacurilor cu care se confruntă vecinii noștri ucrainieni și la nivel național am mobilizat resurse umane, logistice și financiare pentru a ajuta cât mai mult persoanele afectate, misiunea Caravanei de Bine, aflată la a treia oprire, își contină misiunea conform planului pentru că românii din mediul rural au nevoie vitală de analize și de ajutorul medicilor. Oamenii din mediul rural nu dispun de informațiile și de mijloacele necesare pentru a preveni boli grave ori pentru a merge la medic atunci când apar primele simptome alarmante. Astfel, multe vieți se pierd inutil. Prin parteneriate cu oameni de bine, medici și personal medical, Crucea Roșie Română aduce medicii acolo unde este cea mai mare nevoie de ei, iar cei care vor vizita caravana vor avea acces gratuit la specialiști din diverse arii”, a declarat dr. Dragoș Beniamin, Președintele filialei de Cruce Roșie Arad.

Până acum Caravana de Bine a fost în județul Buzău și Dânbovița unde a efectat peste 1350 de consultații. Pe durata campaniei, Caravana va ajunge și în județele Botoșani, Brăila, Caraș Severin, Mehedinți, Olt, Ialomița, Covasna, Giurgiu, Vrancea, Teleorman, Bacău, Bihor, Suceava.

În fiecare comunitate rurală din cele 16 județe implicate, voluntarii Crucii Roșii Române desfășoară demonstrații de prim ajutor – pentru adulți si copii, sesiuni de educație pentru sănătate pe diferite teme – igiena dentară, nutriție și stil de viață sănătos (alimentația copilului mic, alimentația școlarului), prevenirea infectării cu SARS-CoV-2, prevenirea bolilor cu transmitere sexuală, TBC. De asemenea, voluntarii Crucii Roșii Române vor culege informații în vederea realizării de baze de date statistice, rapoarte și profile comunitare privind starea de sănătate, nevoia de servicii medicale și de educație pentru sănătate.

În urma analizei de nevoi și prin consultare cu autoritățile locale, în cadrul Caravanei de Bine se vor organiza Centre mobile de vaccinare împotriva COVID-19.

Caravana de Bine este susținută de parteneri responsabili, care asigură echipamente medicale de înaltă performanță și personalul medical de specialitate (medici și asistenți medicali): SanoPass, Perfect Care, Easy Medical, Philips, Clarfon, Sanofi.  

parteneri3

Ultimele Stiri

SummerChoir 2024 vizual (1)

SummerChoir la Ateneul Român, concert caritabil de muzică corală în beneficiul centrelor E.G.A.L. ale Crucii Roșii Române

Soliști de renume la nivel internațional se reunesc sâmbătă, 20 iulie, la Ateneul Român din București sub...

varstnici valea plopului

„Acasă” după 812 zile. 40 de vârstnici, majoritatea bolnavi, s-au întors în Ucraina cu ajutorul Crucii Roșii Române

Crucea Roșie Română a facilitat repatrierea a 40 de cetățeni ucraineni, după 812 zile petrecute în România...

Camelia Sucu ziua crucii rosii romane 4 iulie

4 iulie, Ziua Crucii Roșii Române – Mesajul președintelui Camelia Șucu

Societatea Națională de Cruce Roșie din România aniversează, pe 4 iulie, 148 de ani de activitate în...

rompetrol 1

Rompetrol pune în mișcare Crucea Roșie Română

Rompetrol este partenerul de mobilitate al Crucii Roșii Române. În această calitate, compania va furniza carburantul necesar...

Sari la conținut