0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.
0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.

Donație de medicamente și materiale sanitate de la Primăria Capitalei și ASSMB pentru Ucraina

Primarul General al Capitalei, dl. Nicușor Dan, a fost prezent ieri, 04 mai 2022, la depozitul Crucii Roșii Române din Chitila, de unde a plecat un transport umanitar pentru sprijinirea poporului ucrainean. Transportul a fost format din două tiruri cu medicamente și materiale sanitare, donate de Primăria Capitalei și Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB). La depozit au fost prezenți Directorul General al Crucii Roșii Române, dl. Ioan Silviu Lefter și reprezentanta Ambasadei Ucrainei în România, dna. Anna Goncharova, Cristian Plută – director general ASSMB și Oana Sivache – director general adjunct ASSMB.

Primarul General, Nicușor Dan: ”Convoiul medical umanitar al Primăriei Capitalei pentru Ucraina a plecat azi după-amiază din Chitila. Am trimis vecinilor ucraineni medicamente și materiale sanitare,  achiziționate de Primăria Capitalei prin ASSMB, în urma unei inițiative a grupului liberal din Consiliul General al Municipiului București. Am coordonat achizițiile cu reprezentanții ambasadei Ucrainei în România, astfel încât ceea ce trimitem să răspundă celor mai presante nevoi ale vecinilor noștri. Acesta e doar un prim transport, iar în curând vom trimite noi ajutoare umanitare către Kiev și către Ucraina. Mulțumesc Crucii Roșii Române, partenerul nostru în această acțiune, care ne sprijină cu transportul și care, încă de la declanșarea războiului, a fost alături de ucrainenii afectați de război.
Efortul extraordinar al ucrainenilor în lupta pentru apărarea țării lor merită toată admirația, iar ajutorul nostru pentru ei trebuie să continue!”

Ioan Silviu Lefter, Director General Crucea Roșie Română: ”Mulțumim Primarului General, Nicușor Dan, Consiliului General și nu în ultimul rând ASSMB, pentru că putem trimite în Ucraina un transport substanțial de medicamente și echipamente medicale absolut necesare în Ucraina. Au fost foarte multe solicitări pentru un astfel de transport și fără sprijinul Primăriei Generale și al ASSMB nu am fi putut îndeplini condițiile legale de a trimite acest transport.”

Materialele care au plecat ieri către Ucraina reprezintă 68% din totalul produselor sanitare achiziționate prin HCGMB 149/07.03.2022, pentru care a fost alocată suma de 5.000.000 lei.

Depozitul din Chitila, unde Crucea Roșie Română stochează materialele umanitare a fost dat spre folosință de către Globalworth Foundation pe perioada crizei din Ucraina.

CRR DonatieUcraina 3CRR DonatieUcraina 120220504 15054020220504 144223

8

WhatsApp Image 2022 05 05 at 23.10.00 5WhatsApp Image 2022 05 05 at 23.10.00 4WhatsApp Image 2022 05 05 at 23.09.59WhatsApp Image 2022 05 05 at 23.09.59 2

Ultimele Stiri

SummerChoir 2024 vizual (1)

SummerChoir la Ateneul Român, concert caritabil de muzică corală în beneficiul centrelor E.G.A.L. ale Crucii Roșii Române

Soliști de renume la nivel internațional se reunesc sâmbătă, 20 iulie, la Ateneul Român din București sub...

varstnici valea plopului

„Acasă” după 812 zile. 40 de vârstnici, majoritatea bolnavi, s-au întors în Ucraina cu ajutorul Crucii Roșii Române

Crucea Roșie Română a facilitat repatrierea a 40 de cetățeni ucraineni, după 812 zile petrecute în România...

Camelia Sucu ziua crucii rosii romane 4 iulie

4 iulie, Ziua Crucii Roșii Române – Mesajul președintelui Camelia Șucu

Societatea Națională de Cruce Roșie din România aniversează, pe 4 iulie, 148 de ani de activitate în...

rompetrol 1

Rompetrol pune în mișcare Crucea Roșie Română

Rompetrol este partenerul de mobilitate al Crucii Roșii Române. În această calitate, compania va furniza carburantul necesar...

Sari la conținut