0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.
0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.

Domestos si Crucea Rosie Romana continua sa lupte pentru Dreptul la toalete si anunta urmatoarea scoala care va beneficia de renovarea grupului sanitar, din cele peste 200 de inscrieri

Lansata in septembrie 2019, actuala editie a campaniei „Domestos sustine igiena in scoli” a ajuns intr-o noua faza.  Astfel, s-a stabilit prima scoala din 2020 in care se vor efectua lucrari de modernizare a grupului sanitar. Scoala Gimnaziala „Nicu Albu” din Piatra Neamt a fost aleasa de Crucea Rosie Romana, partenerul campaniei, pentru modernizarea grupurilor sanitare.

675 de prescolari si elevi care trec zilnic pragul acestei scoli construite in anul 1993 vor beneficia astfel de toalete renovate, care sa corespunda standardelor de igiena si confort necesare intr-o unitate de invatamant. Scoala Gimnaziala „Nicu Albu” din Piatra Neamt dispune de vestiare si grupuri sanitare aferente salii de sport a unitatii de invatamant, care se afla intr-o avansata stare de degradare.

„Ne bucuram ca scoala a fost selectata pentru renovare in acest proiect pentru ca dorinta noastra este sa oferim conditii cat mai bune elevilor, iar ei sa se poata concentra cat mai bine pe studiu si sa vina cu placere la cursuri. Intr-adevar, accesul la grupuri sanitare curate si moderne este un drept, nu un privilegiu si credem ca toti elevii din Romania trebuie sa se bucure de el”, a spus dna. prof. Daniela Domnica, directoarea scolii selectate.

Lista primelor 25 de unitati de invatamant ce vor beneficia de seturi de produse de curatat este disponibila pe www.domestos.ro si pe site-ul www.crucearosie.ro, pe pagina dedicata campaniei.

Pana la finalul anului 2019, au fost facute 200 de inscrieri valide pe www.domestos.ro, 25% pentru construirea de grupuri sanitare, acolo unde sunt inca in curte, 25% pentru renovarea toaletelor existente, iar 50% pentru kituri de produse necesare pentru intretinere, curatare si igienizare. Cele mai multe inscrieri sunt din judetul Dambovita, urmat de Timis si Olt.

„In fiecare zi, sanatatea elevilor este pusa in pericol de toalete improvizate sau cu un nivel de igiena impropriu, iar demnitatea copiilor este afectata. Scopul nostru prin implementarea acestui proiect desfasurat in parteneriat cu Domestos  este sa ajutam cat mai multe unitati de invatamant sa asigure elevilor accesul la  grupuri sanitare sigure si curate.  Facem apel pentru donatii in continuare, astfel incat mai multi copii din Romania sa se bucure de standarde civilizate de igiena”, a declarat Ioan Silviu Lefter, Directorul General al Crucii Rosii Romane.

Domestos ofera in acest an o sponsorizare in valoare de 45,000 euro pentru dotarea efectiva a doua scoli cu grupuri sanitare si modernizarea toaletelor in alte doua institutii de invatamant, in timp ce 100 de scoli vor primi produse de curatenie Domestos.

In paralel, Crucea Rosie Romana si Domestos au demarat o campanie de strangere fonduri, astfel incat toti cei care doresc sa contribuie la aceasta cauza o pot face printr-o donatie pe www.crucearosie.ro. Cu sprijinul ambasadorilor si sustinatorilor campaniei,  suma stransa pana in acest moment este de 12.250 lei. Toate fondurile sunt gestionate de catre Crucea Rosie Romana, la fel ca si coordonarea procesului de selectie a scolilor si de implementare a lucrarilor. La fiecare 3 luni, se stabileste o noua institutie de invatamant beneficiara a proiectului dintre cele care s-au inscris pe site si respecta conditiile de eligibilitate.

Inscrierile unitatilor de invatamant in campania „Domestos sustine igiena in scoli” continua pe https://www.domestos.com/ro/dreptul-la-toalete.html.

Despre „Domestos sustine igiena in scoli”

In fiecare an, Domestos isi propune sa contribuie la imbunatatirea conditiilor de igiena din scolile din Romania, dar si la cresterea nivelului de constientizare a importantei igienei in randul populatiei. Din 2015 si pana in prezent, peste 45,000 de copii au beneficiat de conditii mai bune in unitatile sanitare, iar Domestos a donat fonduri de peste 60.000 euro pentru renovarea toaletelor din scolile si gradinitele din Romania, precum si produse Domestos pentru igienizarea acestora.

Despre Crucea Rosie Romana

Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania este o organizatie umanitara, membra a Miscarii Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie, auxiliara a autoritatii publice si abilitata prin lege sa vina in sprijinul persoanelor vulnerabile. Intreaga sa activitate se desfasoara in scopul alinarii suferintelor persoanelor aflate in situatii de risc fara nicio deosebire in ceea ce priveste nationalitatea, rasa, religia, varsta, sexul, apartenenta militara, sociala sau politica. Crucea Rosie Romana este prezenta la nivel national cu 47 de filiale teritoriale si peste 7,000 de voluntari care se implica activ in actiunile sale.

 

coala Nicu Albu din Piatra Neam 1coala Nicu Albu din Piatra Neam 2coala Nicu Albu din Piatra Neam 3

Ultimele Stiri

SummerChoir 2024 vizual (1)

SummerChoir la Ateneul Român, concert caritabil de muzică corală în beneficiul centrelor E.G.A.L. ale Crucii Roșii Române

Soliști de renume la nivel internațional se reunesc sâmbătă, 20 iulie, la Ateneul Român din București sub...

varstnici valea plopului

„Acasă” după 812 zile. 40 de vârstnici, majoritatea bolnavi, s-au întors în Ucraina cu ajutorul Crucii Roșii Române

Crucea Roșie Română a facilitat repatrierea a 40 de cetățeni ucraineni, după 812 zile petrecute în România...

Camelia Sucu ziua crucii rosii romane 4 iulie

4 iulie, Ziua Crucii Roșii Române – Mesajul președintelui Camelia Șucu

Societatea Națională de Cruce Roșie din România aniversează, pe 4 iulie, 148 de ani de activitate în...

rompetrol 1

Rompetrol pune în mișcare Crucea Roșie Română

Rompetrol este partenerul de mobilitate al Crucii Roșii Române. În această calitate, compania va furniza carburantul necesar...

Sari la conținut