0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.
0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.

Daruri pentru 1200 de copii nevoiasi din judetul Harghita

Aproximativ 1200 de copii din familii nevoiase din intreg judetul Harghita au primit, in aceasta perioada, daruri din partea voluntarilor Crucii Rosii, in cadrul unei actiuni intitulate „Maratonul Mosului”, ajunsa la cea de-a 27-a editie.

Mosul, imbracat in cunoscutele straie alb-rosii, insotit de reni-voluntari si spiridusi-voluntari, a pornit la drum in urma cu cateva zile si s-a oprit in mai multe localitati din zonele Ciuc si Odorhei. El a fost asteptat de zeci de copii, iar voluntari ai Crucii Rosii Harghita au pus in scena mici piese de teatru, pentru a-i pregati pe cei mici de „marea intalnire”.

„Mai intai, mantia Mosului, luata de vantul puternic din Harghita, ajunge la locul intalnirii cu copiii, apoi cizmele sale, prea nerabdatoare sa-l mai astepte, dupa care vine un sac gol, fara daruri, care deja au fost impartite. Cei mici sunt nedumeriti si se intreaba cum va ajunge Mosul descult si fara mantie, pe o vreme asa de rece si ce daruri va mai imparti, daca sacul e gol? Dar Mosul are intotdeauna haine de rezerva si o trasura sau o sanie plina cu daruri, iar bucuria copiilor atunci cand se intalnesc este foarte mare”, a declarat Zsigmond Eva, directoarea filialei de Cruce Rosii Harghita.

Cadourile oferite au fost puse la dispozitie de Crucea Rosie Romana si Crucea Rosie Norvegiana, nu mai putin de 1200 de copii nevoiasi bucurandu-se de intalnirea cu Mosul.

harghita3harghita4harghita5

Ultimele Stiri

varstnici valea plopului

„Acasă” după 812 zile. 40 de vârstnici, majoritatea bolnavi, s-au întors în Ucraina cu ajutorul Crucii Roșii Române

Crucea Roșie Română a facilitat repatrierea a 40 de cetățeni ucraineni, după 812 zile petrecute în România...

Camelia Sucu ziua crucii rosii romane 4 iulie

4 iulie, Ziua Crucii Roșii Române – Mesajul președintelui Camelia Șucu

Societatea Națională de Cruce Roșie din România aniversează, pe 4 iulie, 148 de ani de activitate în...

rompetrol 1

Rompetrol pune în mișcare Crucea Roșie Română

Rompetrol este partenerul de mobilitate al Crucii Roșii Române. În această calitate, compania va furniza carburantul necesar...

Anunt angajare manipulant

ANUNȚ ANGAJARE – Manipulant depozit

ANUNȚ ANGAJARE -Manipulant depozit 1 poziție full time Condiții minime: Rezistență la efort fizic Atenție distributivă, capacitate...

Sari la conținut