0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.
0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.

Crucea Rosie Romana si Rompetrol vor achizitiona o unitate mobila de terapie intensiva

KMG International, sub brandul Rompetrol, va achizitiona in parteneriat cu Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania o unitate mobila de terapie intensiva cu 12 paturi, in valoare de 264.930 USD, ce va fi donata Departamentului pentru Situatii de Urgenta (IGSU), ca parte a rezervei strategice pentru protectie civila, urmand a fi utilizata pe durata pandemiei pentru asigurarea suportului rapid acolo unde va fi cea mai mare nevoie.

Pentru achizitia unitatii mobile de terapie intensive, KMG International contribuie cu 200.000 USD, iar diferenta va fi asigurata de Crucea Rosie Romana din fonduri colectate in cadrul campaniei Romania Salveaza Romania.
Contributia KMG International pentru acest proiect ridica sprijinul total acordat de companie in lupta impotriva pandemiei de coronavirus la peste 400,000 USD.

Suntem alaturi de societatea civila si autoritati in demersul lor; solidaritatea si responsabilitatea sociala sunt esentiale, dar in situatii de criza acestea sunt vitale. De aceea Grupul a alocat resurse pentru gestionarea pandemiei atat in Romania, cat si in alte tari unde avem operatiuni – Republica Moldova si Bulgaria” – Alexey Golovin, director departament juridic si afaceri corporative al KMG International.

Aceasta unitate mobila cu 12 paturi poate fi folosita oriunde in tara pe durata pandemiei, dar si ulterior in situatii de calamitati sau dezastre, si are ca scop cresterea capacitatii spitalelor de ingrijire a pacientilor la standard inalte.

“Suntem bucurosi ca mesajul nostru legat de necesitatea de a avea 4 unitati de terapie mobila a fost atat de repede urmat de un raspuns afirmativ din partea Rompetrol si Crucea Rosie. Asa cum am mentionat in nenumarate ocazii, doar o pregatire complexa, din care face parte si existenta unor astfel de unitati mobile, ne poate ajuta sa putem raspunde adecvat in astfel de situatii de urgenta majora. Va multumim tuturor pentru mobilizare si pentru toata sustinerea aratata in aceste zile colegilor nostri. Gandurile si energia voastra pozitiva ne dau puterea sa mergem mai departe si sa ajutam fiecare pacient”, a adaugat dr Raed Arafat, sef al Departamentului pentru Situatii de Urgenta.

„Multumim Rompetrol pentru sustinerea acestei initiative de a achizitiona o unitate mobila ATI, ce va da mai multa speranta persoanelor afectate de infectia SARS-CoV2. Suntem recunoscatori tuturor donatorilor, persoane fizice sau juridice, care au dat dovada de responsabilitate si solidaritate in aceasta perioada de criza. Bunatatea si solidaritatea ne fac mai puternici“– Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Rosie Romana.

KMG International prin parteneriatele sale cu Fundatia pentru SMURD si Asociatia Daruieste Aripi sprijina comunitatile din Constanta, Prahova si Bucuresti in gestionarea pandemiei de covid-19, prin donatia de carburant pentru Serviciul de Ambulanta, achizitia de consumabile medicale (masti, manusi), aparatura medicala, reactivi pentru determinarea tipului de virus (analiza genomului pentru identificarea specificitatii nationale si a potentialelor mutatii genetice, de catre Institutul Cantacuzino).

Despre KMG International
KMG International este un investitor important in economia romaneasca, fiind in acelasi timp un cetatean corporativ responsabil, cu proiecte ce depasesc 10 milioane USD in ultimii 12 ani, in domeniile sanatate, protectia mediului, cultura, sport. Dintre acestea mentionam sprijinul pentru Fundatia pentru SMURD, Gala Societatii Civile, Festivalul si Concursul International George Enescu, dar si peste 100 de proiecte comunitare la nivel national de reabilitare si dotare cu echipamente a unitatilor medicale.
Valoarea totala a investitiilor realizate de catre KMG International in Romania se ridica la 4 miliarde de dolari in vreme ce nivelul contributiilor la bugetul de stat al Romaniei s-a ridicat la peste 17.5 miliarde de dolari in perioada 2007-2019.

Ultimele Stiri

SummerChoir 2024 vizual (1)

SummerChoir la Ateneul Român, concert caritabil de muzică corală în beneficiul centrelor E.G.A.L. ale Crucii Roșii Române

Soliști de renume la nivel internațional se reunesc sâmbătă, 20 iulie, la Ateneul Român din București sub...

varstnici valea plopului

„Acasă” după 812 zile. 40 de vârstnici, majoritatea bolnavi, s-au întors în Ucraina cu ajutorul Crucii Roșii Române

Crucea Roșie Română a facilitat repatrierea a 40 de cetățeni ucraineni, după 812 zile petrecute în România...

Camelia Sucu ziua crucii rosii romane 4 iulie

4 iulie, Ziua Crucii Roșii Române – Mesajul președintelui Camelia Șucu

Societatea Națională de Cruce Roșie din România aniversează, pe 4 iulie, 148 de ani de activitate în...

rompetrol 1

Rompetrol pune în mișcare Crucea Roșie Română

Rompetrol este partenerul de mobilitate al Crucii Roșii Române. În această calitate, compania va furniza carburantul necesar...

Sari la conținut