0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.
0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.

Crucea Rosie Romana si Delikat sustin mesele in familie si sprijina in demersul lor familii vulnerabile din diferite zone ale tarii

Crucea Rosie Romana si Delikat vin in sprijinul familiilor din medii defavorizate, oferindu-le mese saptamanale in familie. Astfel, 7 familii din Galati, Urlati, Jaristea si Bacau vor beneficia in fiecare saptamana, de o masa in familie cu preparate de baza si se vor bucura de o bucatarie echipata cu electrocasnice practice de care au nevoie. Initiativa este un prim-pas al proiectului prin care Delikat si Crucea Rosie Romana isi propun sa sprijine cat mai multe familii nevoiase in a se bucura de gustul de acasa, impreuna cu cei dragi.

Proiectul face parte din campania ”Gustul bucuriei de a fi impreuna la masa”, demarata in acest an de brandul Delikat, actiune prin care isi propune sa sustina mesele in familie si sa promoveze beneficiile acestora atat pentru adulti, cat si pentru copii. Cu toate acestea, realitatea autohtona ne arata ca exista foarte multe familii care nu au posibilitatea financiara de a se reuni la masa cu toti cei dragi, nu au suficient spatiu pentru a organiza o masa pentru toti membrii sau nu beneficiaza de bucatarii amenjate unde pot gati. Pentru a veni in sprijinul acestora, Delikat si Crucea Rosie Romana au hotarat sa ofere mese in familie celor care in viata de zi cu zi, nu se pot bucura de gustul de acasa, impreuna cu cei dragi, si isi propun sa continue acest demers si in 2018.

“Impactul pe care mesele in familie le au asupra copiilor si adultilor deopotriva, precum si beneficiile lor pentru comunicarea armonioasa in familie, ne-au incurajat sa venim in sprijinul familiilor din medii defavorizate, oferindu-le posibilitatea de a se reuni la masa cu cei dragi si de a se bucura de gustul de acasa. Ne bucuram ca impreuna cu Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania am reusit sa fim alaturi de familii care au nevoie de bucuria meselor cu cei dragi, dar si sprijin financiar pentru a le asigura un minim de confort”, a declarat a Andreea Bobes, Category Manager Savoury & Dressings (Unilever).
“Lipsurile financiare, lipsa hranei pe care sa o aseze pe masa, lipsa efectiva a mobilierului si a veselei sunt aspecte foarte des intalnite in randul familiilor sarace. Pentru ei, masa in familie este un lux. Multumim Delikat pentru aceasta initiativa frumoasa si atat de utila familiilor nevoiase”, a declarant Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Rosie Romana.

Campania ”Gustul bucuriei de a fi impreuna la masa” derulata de Delikat a demarat anul acesta cu lansarea primului Studiu National despre Mesele in Familie la Romani. Conform acestuia, doar 4 din 10 romani servesc masa cu familia lor atat de des pe cat si-ar dori. Principalele bariere pe care romanii le intampina sunt legate de dificultatea de a reuni toti membrii familiei la masa in acelasi timp (55%), lipsa timpului liber (39%), programul de munca prelungit sau inflexibil (38%) si lipsa unui program comun cu familia (35%). in acest context, initiativa brandului de a desfasura o cercetare la nivel national despre mesele in familie la romani contribuie la identificarea barierelor actuale, a oportunitatilor si a modului in care putem imbunatati viitorul. in acest sens, cel mai important aspect pe care il reflecta studiul national este faptul ca romanii inteleg importanta meselor in familie si ca simt lipsa reuniunilor cu cei dragi.

VIDEO – Masa in familie la Galati

Ultimele Stiri

SummerChoir 2024 vizual (1)

SummerChoir la Ateneul Român, concert caritabil de muzică corală în beneficiul centrelor E.G.A.L. ale Crucii Roșii Române

Soliști de renume la nivel internațional se reunesc sâmbătă, 20 iulie, la Ateneul Român din București sub...

varstnici valea plopului

„Acasă” după 812 zile. 40 de vârstnici, majoritatea bolnavi, s-au întors în Ucraina cu ajutorul Crucii Roșii Române

Crucea Roșie Română a facilitat repatrierea a 40 de cetățeni ucraineni, după 812 zile petrecute în România...

Camelia Sucu ziua crucii rosii romane 4 iulie

4 iulie, Ziua Crucii Roșii Române – Mesajul președintelui Camelia Șucu

Societatea Națională de Cruce Roșie din România aniversează, pe 4 iulie, 148 de ani de activitate în...

rompetrol 1

Rompetrol pune în mișcare Crucea Roșie Română

Rompetrol este partenerul de mobilitate al Crucii Roșii Române. În această calitate, compania va furniza carburantul necesar...

Sari la conținut