0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.
0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.

Crucea Rosie Romana a infiintat cel de-al patrulea Centru E.G.A.L. cu sprijinul Auchan Retail Romania

Pentru copiii defavorizati normalitatea inseamna sa se culce flamanzi. Sa invete sau sa citeasca in intuneric. Sa se joace fara jucarii. Pentru acesti copii nevoiasi, Crucea Rosie Romana a inaugurat oficial, joi, 11 aprilie a.c., cu sprijin financiar Auchan Retail Romania, cel de-al patrulea Centru EGAL, in localitatea Babadag din judetul Tulcea.

Astfel, 25 de copii, tineri si parintii acestora  vor beneficia zilnic, pe parcursul anului scolar 2019 – 2020  de masa calda, ajutor la teme si sesiuni de dezvoltare abilitati in diverse domenii, in functie de varsta. Toate cheltuielile de functionare ale Centrului EGAL Babadag sunt sustinute de Auchan Retail Romania care a donat Crucii Rosii Romane suma de 139 707 lei. Aceasta donatie reprezinta 2% din totalul sumelor incasate de Auchan  prin vanzarea produselor OneTwoFun in luna noiembrie si decembrie 2018, in toata reteaua de Hipermarket-uri AUCHAN din tara.

In anul 2014, Crucea Rosie Romana a pus bazele a trei centre de zi in trei dintre cele mai sarace zone din tara: Botosani, Craiova si Lupeni. Timp de cinci ani 479 de copii au primit zilnic o masa calda si ajutor la teme, 1705 de persoane (tineri si adulti) au beneficiat de sesiuni de dezvoltare a abilitatilor de viata, 120 de copii au participat pentru prima data la o tabara scolara.

Proiectul a avut un impact major in viata beneficiarilor. Majoritatea acestor copiii au avut, pentru prima data, acces la apa calda curenta, conditii de igiena decente, au invatat sa manance doua feluri de mancare la o masa, au invatat sa-si imagineze propriul viitor, sa comunice, sa fie activi si sa-si ofere la randul lor contributia in cadrul Centrului EGAL. Parintii acestor copii simt ca au copiii protejati si supravegheati, timp in care ei pot desfasura alte activitati in beneficiul familiei. Parintii analfabeti nu se mai simt neputinciosi confruntati cu temele scolare ale copiilor. In tot acest timp, prezenta la scoala si rezultatele scolare ale copiilor beneficiari s-au imbunatatit considerabil.

“Putem spune ca am redat copilaria acestor copii si am oferit speranta unor parinti care nu-si imaginau ca vor iesi vreodata din cercul vicios al saraciei. Multumim Auchan Retail Romania pentru ca s-a alaturat misiunii umanitare a Crucii Rosii Romane si ca din acest moment va avea o contributie esentiala in viata copiilor nevoiasi din Babadag.”, a spus Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Rosii Romane.

Aceasta nu este prima colaborare romaneasca intre Auchan si Crucea Rosie Romana. In toamna anului 2016, cu ocazia unei campanii comune numite Mobilizatron, 2700 de persoane nevoiase din 10 judete au fost ajutate cu alimente si produse de igiena. Auchan a mobilizat, pentru acea campanie, un buget de 100.000 de euro. De asemenea, anul trecut o noua colaborare intre Auchan Retail Romania si Crucea Rosie Romana a avut ca rezultat echiparea pentru scoala a 1800 de copii din 18 judete.

Mai multe informatii despre proiectul Centrul E.G.A.L. al Crucii Rosii Romane pe https://crucearosie.ro/cauze-urgente/centrul-e-g-a-l/

IMG 6617IMG 6674IMG 6703IMG 6801IMG 6812IMG 6835

Ultimele Stiri

SummerChoir 2024 vizual (1)

SummerChoir la Ateneul Român, concert caritabil de muzică corală în beneficiul centrelor E.G.A.L. ale Crucii Roșii Române

Soliști de renume la nivel internațional se reunesc sâmbătă, 20 iulie, la Ateneul Român din București sub...

varstnici valea plopului

„Acasă” după 812 zile. 40 de vârstnici, majoritatea bolnavi, s-au întors în Ucraina cu ajutorul Crucii Roșii Române

Crucea Roșie Română a facilitat repatrierea a 40 de cetățeni ucraineni, după 812 zile petrecute în România...

Camelia Sucu ziua crucii rosii romane 4 iulie

4 iulie, Ziua Crucii Roșii Române – Mesajul președintelui Camelia Șucu

Societatea Națională de Cruce Roșie din România aniversează, pe 4 iulie, 148 de ani de activitate în...

rompetrol 1

Rompetrol pune în mișcare Crucea Roșie Română

Rompetrol este partenerul de mobilitate al Crucii Roșii Române. În această calitate, compania va furniza carburantul necesar...

Sari la conținut