0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.
0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.

Crucea Roșie Italiană a construit un hub umanitar la Suceava

Crucea Roșie Română și Crucea Roșie Italiană au inaugurat ieri, 1 mai, în prezența prefectului de Suceava, un hub umanitar care va facilita ajutorarea cetățenilor ucraineni.

Baza operațională româno-italiană a fost construită de Crucea Roșie Italiană cu sprijinul financiar al Crucii Roșii Monaco și după finalizarea conflictului armat din Ucraina va fi donată Crucii Roșii Române. Baza operațională este formată din 5 corturi cu un spațiu de depozitare de 1000 de metri pătrați ce permite stocarea a 700 de paleti cu materiale umanitare în greutate de peste 500 de tone. În cadrul acesteia se vor gestiona activitățile logistice privind operaționalizarea transporturilor umanitare către Ucraina.

Panglica de inaugurare a hub-ului umanitar a fost tăiată de dl. Alessandro Brunialti, delegat național pentru operațiuni de la Crucea Roșie Italiană, dl. Marius Ion, director de logistică și achiziții în cadrul Crucii Roșii Române și dl. Gheorghe-Alexandru Moldovan, prefectul județului Suceava.

Baza operațională a Crucii Roșii va facilita atât transporturile în Ucraina organizate de Crucea Roșie Italiană și Crucea Roșie Română, cât și transporturile organizate de alte Societăți Naționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie care vor dori să ajute poporul ucrainean. Încă de la debutul conflictului armat din Ucraina, Crucea Roșie Română și Crucea Roșie Italiană s-au implicat constant în ajutorarea populației civile vulnerabile. Crucea Roșie Română a trimis în regiunile Cernăuți, Uzhhorod și Odessa,  69 tiruri cu 1,725 tone cu materiale umanitare pentru aproximativ 170 000 de persoane. Alte 55 de tiruri cu materiale umanitare de urgență au tranzitat țara noastră pentru a ajunge în  Ucraina și au fost trimise de Societățile Naționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie din Italiana, Turcia, Grecia, Bulgaria, Georgia, China și Danemarca.

Umanitatea nu are granițe!

 SUCEAVA INAUGURAZIONE 11 3

 

SUCEAVA INAUGURAZIONE 13

 

SUCEAVA INAUGURAZIONE 10

 

Ultimele Stiri

SummerChoir 2024 vizual (1)

SummerChoir la Ateneul Român, concert caritabil de muzică corală în beneficiul centrelor E.G.A.L. ale Crucii Roșii Române

Soliști de renume la nivel internațional se reunesc sâmbătă, 20 iulie, la Ateneul Român din București sub...

varstnici valea plopului

„Acasă” după 812 zile. 40 de vârstnici, majoritatea bolnavi, s-au întors în Ucraina cu ajutorul Crucii Roșii Române

Crucea Roșie Română a facilitat repatrierea a 40 de cetățeni ucraineni, după 812 zile petrecute în România...

Camelia Sucu ziua crucii rosii romane 4 iulie

4 iulie, Ziua Crucii Roșii Române – Mesajul președintelui Camelia Șucu

Societatea Națională de Cruce Roșie din România aniversează, pe 4 iulie, 148 de ani de activitate în...

rompetrol 1

Rompetrol pune în mișcare Crucea Roșie Română

Rompetrol este partenerul de mobilitate al Crucii Roșii Române. În această calitate, compania va furniza carburantul necesar...

Sari la conținut