0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.
0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.

COVID19_Campanie nationala de informare si constientizare a populatiei

Crucea Rosie Romana se implica într-o campanie nationala de informare si constientizare a populatiei pentru limitarea raspândirii pe teritoriul României a noului Coronavirus. Campania se desfasoara în parteneriat cu Guvernul României si va implica voluntari din toate cele 47 de filiale din tara ale organizatiei.

„Am semnat recent un Memorandum cu Guvernul României alaturându-ne astfel institutiilor statului în campania COVID-19. Numarul mare de voluntari si structura noastra teritoriala ne permit sa elaboram si sa distribuim materiale de informare la nivel national, atât în mediul urban cât si în cel rural”, a declarat directorul general al Crucii Rosii Române, Ioan-Silviu Lefter.

Potrivit Agerpres, secretarul general al Guvernului, Antonel Tanase a declarat la finalul sedintei de Guvern de joi 27 februarie ca „Secretariatul General al Guvernului va sustine acest demers prin fondurile necesare pe care le vom aloca, prevazute în buget. Pentru organizarea si desfasurarea campaniei, Crucea Rosie va colabora cu ministerele si alte instituţii publice abilitate sa furnizeze informatii necesare desfasurarii campaniei. Campania se va desfasura atât prin mijloacele traditionale de comunicare, cât si în mediul online, un mediu care (…) este preferat de tineri şi nu numai”.

Voluntarii Crucii Rosii Române vor distribui, în aceasta perioada, sapun lichid, sapun solid, produse de igienizare a suprafetelor si dezinfectat de mâini.

„Am apelat la sprijinul partenerilor si al donatorilor nostri pentru a ne facilita accesul la produse de igiena pe care le vom oferi persoanelor sau institutiilor care au nevoie. Facem apel la calm, îndemnam populatia sa respecte în primul rând masurile de igiena si sa urmeze sfaturile pe care le oferim românilor.”, a adaugat Ioan-Silviu Lefter.

Campania are ca obiectiv principal informarea corecta a populatie privind metodele de prevenire a infectarii cu noul COVID-19, precum si combaterea stirilor false care se raspândesc în mediul online. Colaborarea dintre Crucea Rosie Româna si Guvernul României vine în completarea informarilor transmise catre populaţie de Grupul de comunicare strategica.

Ultimele Stiri

SummerChoir 2024 vizual (1)

SummerChoir la Ateneul Român, concert caritabil de muzică corală în beneficiul centrelor E.G.A.L. ale Crucii Roșii Române

Soliști de renume la nivel internațional se reunesc sâmbătă, 20 iulie, la Ateneul Român din București sub...

varstnici valea plopului

„Acasă” după 812 zile. 40 de vârstnici, majoritatea bolnavi, s-au întors în Ucraina cu ajutorul Crucii Roșii Române

Crucea Roșie Română a facilitat repatrierea a 40 de cetățeni ucraineni, după 812 zile petrecute în România...

Camelia Sucu ziua crucii rosii romane 4 iulie

4 iulie, Ziua Crucii Roșii Române – Mesajul președintelui Camelia Șucu

Societatea Națională de Cruce Roșie din România aniversează, pe 4 iulie, 148 de ani de activitate în...

rompetrol 1

Rompetrol pune în mișcare Crucea Roșie Română

Rompetrol este partenerul de mobilitate al Crucii Roșii Române. În această calitate, compania va furniza carburantul necesar...

Sari la conținut