0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.
0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.

Consiliul Național al Societății Naționale de Cruce Roșie din România

Consiliul Național al Societății Naționale de Cruce Roșie din România a avut loc sâmbătă, 28 mai. Prezidat de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, Președintele Crucii Roșii Române, evenimentul a reunit membrii Comitetului de Direcție format din vicepreședinții: Raed Arafat, Viorel Cataramă, Dorin Ionescu, Mitru Crișan, Aurel – Dănuț Axinte, Gheorghe Stef și Iulian – Andrei Bobîrnea, dar și președinți și lideri de tineret de la filialele de Cruce Roșie din țară, directori de filiale, voluntari și membri ai Crucii Roșii Române.  De asemenea,  Mădălina Turza, Consilier de Stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, Youness Rahoui, delegat al Comitetului Internațional de Cruce Roșie, Brigitte Bischoff Ebbesen, Director regional al Federației Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, Zona Europa și Iuliana Tudor, ambasador al Crucii Roșii Române, au fost prezenți la eveniment.

Mădalina Turza, Consilier de Stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, a transmis mesajul de recunoștință al premierului României pentru activitatea și efortul depuse de Crucea Roșie Română pentru sprijinirea persoanelor în nevoie: ”Nimic nu este mai puternic ca inima unui voluntar”.

Youness Rahoui, delegat al Comitetului Internațional de Cruce Roșie, prezent la eveniment, a venit în România în urmă cu două luni. A  fost impresionat de lecția de solidaritate pe care a întâlnit-o în punctele de frontieră, iar apoi, în întreaga Românie: ”Ne putem baza pe Crucea Roșie Română, ajutorul voluntarilor este de neprețuit”

Brigitte Bischoff Ebbesen, Director regional pe Europa al Federației Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, a subliniat importanța ajutorului pe care Crucea Roșie Română l-a oferit refugiaților din Ucraina, dar a vorbit și despre utilitatea programului de asistență financiară pentru cei care au fost nevoiți să-și părăsească țara: ”Avem această minunată oportunitate să îi ajutăm să devină puternici”

Membrii Consiliului Național  au aprobat raportul de activitate al organizației pentru anul 2021, rapoartele financiare ale Comisiei de Cenzori și raportul Comitetului de Direcție. Printre proiectele importante implementate de Crucea Roșie Română în anul 2021, au fost evidențiate, în mod special, intervenția organizației în pandemia Covid 19 și implicarea în campania de vaccinare anti-Covid19.  Făcând referire la aceste intervenții, dl. Raed Arafat,  în calitate de Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, a felicitat organizația pentru implicare.

În spatele cifrelor prezentate în rapoarte, există voluntari implicați: 5175 de voluntari la nivelul întregii țări! ”Poate că vremurile se schimbă, dar principiile după care se ghidează Crucea Roșie Română nu se vor schimba niciodată! Bunătatea este fundamentul acestei mișcări.”, a spus Iuliana Tudor, ambasador ala Crucii Roșii Române.

ANG6283

ANG6293

ANG6173

ANG6167

ANG6239

ANG6544

ANG6629

IMG 1052

Ultimele Stiri

SummerChoir 2024 vizual (1)

SummerChoir la Ateneul Român, concert caritabil de muzică corală în beneficiul centrelor E.G.A.L. ale Crucii Roșii Române

Soliști de renume la nivel internațional se reunesc sâmbătă, 20 iulie, la Ateneul Român din București sub...

varstnici valea plopului

„Acasă” după 812 zile. 40 de vârstnici, majoritatea bolnavi, s-au întors în Ucraina cu ajutorul Crucii Roșii Române

Crucea Roșie Română a facilitat repatrierea a 40 de cetățeni ucraineni, după 812 zile petrecute în România...

Camelia Sucu ziua crucii rosii romane 4 iulie

4 iulie, Ziua Crucii Roșii Române – Mesajul președintelui Camelia Șucu

Societatea Națională de Cruce Roșie din România aniversează, pe 4 iulie, 148 de ani de activitate în...

rompetrol 1

Rompetrol pune în mișcare Crucea Roșie Română

Rompetrol este partenerul de mobilitate al Crucii Roșii Române. În această calitate, compania va furniza carburantul necesar...

Sari la conținut