0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.
0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.

CONDUCEREA SEMILUNII ROSII DIN TURCIA IN VIZITA OFICIALA LA CRUCEA ROSIE ROMANA

Crucea Rosie Romana a primit, astazi, 5 august a.c., o delegatie condusa de domnul dr. Kerem KINIK, presedinte al Semilunii Rosii din Turcia si vicepresedinte al Federatiei Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie. Activitatile desfasurate pe parcursul vizitei oficiale au avut ca scop intarirea relatiilor de cooperare intre cele doua institutii si dezvoltarea activitatilor bilaterale viitoare.
 
Delegatia oficiala a Semilunii Rosii din Turcia a fost alcatuita din dl. Alper KÜÇÜK – Director General si  dl. Anil KOCABAL – Director de Relatii Internationale. Acestia au purtat discutii cu delegatia Crucii Rosii Romane formata din dl. Raed ARAFAT, Secretar de Stat in Ministerul Afacerilor Interne, Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta si vicepresedinte al Crucii Rosii Romane, dl. Ioan Silviu LEFTER, Director general al Crucii Rosii Romane, dna Iuliana TUDOR, ambasador al Crucii Rosii Romane, dna. Andreea FURTUNA, Director de programe, dl. Daniel Modoaca, director Departament Situatii de Urgenta si Dezastre, dl. Mihai BODONEA, Sef Birou Relatii Internationale si dl. Marius ION, director Departament achizitii si logistica. La intalnire a luat parte  Ambasada Turciei in Romania reprezentata de dl. Sait Evren GÜNER, Consilier Insarcinat cu Afaceri ad interim.  
Cele doua delegatii au discutat despre cooperarea internationala, despre sprijinul pe care vecinii si-l pot acorda in situatii de urgenta si despre schimbul de bune practici pe parte de asistenta a copiilor vulnerabili, interventia la dezastre si pregatirea populatiei in acordarea primului ajutor.

Unul dintre obiectivele vizitei oficiale a  fost si receptia a doua ambulante achizitionate de Crucea Rosie Romana din fonduri donate de Semiluna Rosie Turca in anul 2020. Cele doua ambulante de tip A1, completeaza Serviciul privat de Ambulanta al Crucii Rosii Romane la nivel de Bucuresti.

In cadrul ceremoniei de receptie, Secretarul de Stat, Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, dr. Raed Arafat, a acordat Semilunii Rosii Turce, Placheta DSU, iar   Crucii Rosii Romane, Brevetul pentru “Emblema de Onoare a Departamentului pentru Situatii de Urgenta” pentru contributia adusa in combaterea efectelor pandemiei COVID-19.  

“Semiluna Rosie Turca este unul dintre cei mai apropiati parteneri ai Crucii Rosii Romane, relatiile dintre societatile noastre fiind bazate pe incredere si respect. Avem la baza valori comune, ghidate pe principiile fundamentale ale Crucii Rosii si Semilunii Rosii. In perioada pandemiei, Semiluna Rosie a fost alaturi de organizatia noastra atat prin facilitarea accesului la materiale de protectie, cat si prin donatii de materiale de protectie atat de necesare in acea perioada dificila. Multumim prietenilor nostri pentru prezenta in Romania si pentru sprijinul constant”, a declarat dl. Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Rosii Romane.

Evenimentul a continuat cu premierea castigatorilor Concursului de sanatate si prim ajutor din cadrul Academiei „Sanitarii Priceputi”  editia 2021 si cu simularea unei interventii la dezastre efectuata de voluntarii Crucii Rosii Romane. 

Simulare intervenie la dezastreKerem KINIK Ioan Silviu Lefter Raed ArafatKerem KINIK RAED ARAFATCrucea Roie Roman a primit Brevetul pentru Emblema de Onoare a Departamentului pentru Situaii de Urgen CATIGTORII CONCURSUL DE SNTATE I PRIM AJUTOR DIN CADRUL ACADEMIEI SANITARII PRICEPUI EDIIA 2021AMBULANTE CRUCEA ROSIE

Ultimele Stiri

varstnici valea plopului

„Acasă” după 812 zile. 40 de vârstnici, majoritatea bolnavi, s-au întors în Ucraina cu ajutorul Crucii Roșii Române

Crucea Roșie Română a facilitat repatrierea a 40 de cetățeni ucraineni, după 812 zile petrecute în România...

Camelia Sucu ziua crucii rosii romane 4 iulie

4 iulie, Ziua Crucii Roșii Române – Mesajul președintelui Camelia Șucu

Societatea Națională de Cruce Roșie din România aniversează, pe 4 iulie, 148 de ani de activitate în...

rompetrol 1

Rompetrol pune în mișcare Crucea Roșie Română

Rompetrol este partenerul de mobilitate al Crucii Roșii Române. În această calitate, compania va furniza carburantul necesar...

Anunt angajare manipulant

ANUNȚ ANGAJARE – Manipulant depozit

ANUNȚ ANGAJARE -Manipulant depozit 1 poziție full time Condiții minime: Rezistență la efort fizic Atenție distributivă, capacitate...

Sari la conținut