0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.
0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.

Competiția ”Günter Geyer pentru Conștiință Socială”

BCR Asigurări de Viață Vienna Insurance Group a câștigat locul doi (Categoria Silver), respectiv premiul în valoare de 30.000 €, în cadrul competiției ”Günter Geyer pentru Conștiință Socială” (”Günter Geyer Award for Social Conscience”), organizată anual de principalul acționar al Vienna Insurance Group.

BCR Asigurări de Viață VIG desfășoară anual acțiuni de responsabilitate socială, care au impact asupra comunității și a mediului înconjurător, susținând în același timp și numeroase proiecte pe termen lung de educație pentru copiii din medii defavorizate. Proiectele „Caravana de Vaccinare”, „Solidaritate pentru Educație Digitală”, precum și implicarea voluntarilor BCR Asigurări de Viață VIG au fost premiate cu 30.000€ pentru a susține activități viitoare de responsabilitate socială.

Proiectul ”Caravana de Vaccinare”, organizat alături de Crucea Roșie Română, filiala Călărași și Direcția de Sănătate Publică Călărași, a avut ca scop susținerea eforturilor de a combate efectele COVID-19, de a ajuta și de a crește gradul de informare cu privire la vaccinul împotriva bolii, oferind, în același timp, acces facil la imunizare. Centrul mobil ”Caravana de vaccinare” a ajuns, în decurs de aproape 3 săptămâni, în 15 comune și satele aferente, timp în care peste 5.000 de persoane au interacționat cu voluntarii Crucii Roșie Române. Dintre acestea, 1.700 de persoane au ales să se vaccineze în cadrul ”Caravanei de Vaccinare”.

„Suntem mândri să constatăm că eforturile BCR Asigurări de Viață pentru susținerea comunităților locale, concentrarea asupra problemelor reale ale societății și susținerea fără echivoc a activităților din ariile de sustenabilitate, diversitate și protecția mediului înconjurător, aduc nu doar rezultate frumoase pe termen lung, ci și Premiul Günter Geyer pentru Conștiință Socială, categoria Silver, în valoare de 30.000€, pe care sunt mândru să îl decernez către BCR Asigurări de Viață VIG,” declară Peter Höfinger, Președintele Consiliului de Supraveghere al BCR Asigurări de Viață VIG.

Implicarea voluntarilor BCR Asigurări de Viață VIG constituie totodată un element esențial în desfășurarea proiectelor de responsabilitate socială desfășurate de companie. Rata de participare la acțiuni de voluntariat a ajuns la 40% în anul 2021 și a crescut până la 60% în anul 2022 (participanți unici). Voluntarii s-au implicat alături de Asociația Montană Carpați în proiectul ”Voluntar în Carpați,” cu scopul de a marca traseele montane și de a oferi turiștilor un itinerariu cât mai sigur pentru drumețiile lor pe munte. Cu altă ocazie, și-au unit forțele pentru a construi un gard în cadrul fermei Bio&CO al Asociației Ateliere fără Frontiere, care a avut ca scop protejarea persoanelor de accidente, dar și crearea unei bariere de vânt pentru albine și stupi în vecinătatea iazului de acumulare a apei din fermă. Un alt proiect de anvergură, ”Adoptă un copac!” s-a
BCR ASIGURARI DE VIATA Vienna Insurance Group S.A. desfășurat la Chirnogi, unde voluntarii au plantat copaci autohtoni împreună cu Asociația Viitor Plus, al cărei scop este de a crea păduri și perdele forestiere adiționate, menite să rezolve probleme de mediu și sociale ce afectează comunitățile din sudul țării, din județele cu cel mai mare deficit de pădure.

”Suntem bucuroși să observăm că angajații BCR Asigurări de Viață VIG se implică atât de activ în acțiunile de responsabilitate socială pe care le inițiem în cadrul companiei. În acest fel, susținem misiunea companiei, de a sprijini comunitatea și educația, de a proteja mediul înconjurător, printr-un spirit de echipă și valori comune pe care le împărtășim. Cu toții ne dorim o lume mai bună și un viitor sigur pentru generațiile viitoare, iar acest lucru se reflectă în angajamentul și consecvența colegilor noștri de a susține cauze bune. Premiul Günter Geyer ne onorează și ne motivează să ne continuăm misiunea cu aceeași pasiune ”, a declarat Ștefan StavrDin partea Crucii Roșii Române. 

La evenimentul de premiere a participat dna Raluca Buzea, manager programe educatie pentru sanatate. ositu, CEO BCR Asigurări de Viață VIG.

Premiul Günter Geyer a fost înmânat domnului Ștefan Stavrositu în cadrul unei ceremonii desfășurate în data de 23 martie 2023 la București.

Ultimele Stiri

SummerChoir 2024 vizual (1)

SummerChoir la Ateneul Român, concert caritabil de muzică corală în beneficiul centrelor E.G.A.L. ale Crucii Roșii Române

Soliști de renume la nivel internațional se reunesc sâmbătă, 20 iulie, la Ateneul Român din București sub...

varstnici valea plopului

„Acasă” după 812 zile. 40 de vârstnici, majoritatea bolnavi, s-au întors în Ucraina cu ajutorul Crucii Roșii Române

Crucea Roșie Română a facilitat repatrierea a 40 de cetățeni ucraineni, după 812 zile petrecute în România...

Camelia Sucu ziua crucii rosii romane 4 iulie

4 iulie, Ziua Crucii Roșii Române – Mesajul președintelui Camelia Șucu

Societatea Națională de Cruce Roșie din România aniversează, pe 4 iulie, 148 de ani de activitate în...

rompetrol 1

Rompetrol pune în mișcare Crucea Roșie Română

Rompetrol este partenerul de mobilitate al Crucii Roșii Române. În această calitate, compania va furniza carburantul necesar...

Sari la conținut