0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.
0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.

Clarificări licitație telefoane si echipament IT

Referitor la achiziția de telefoane și echipament IT lansată de Crucea Roșie Română public în data de 25 martie 2022, postată inclusiv pe site-ul www.crucearosie.ro facem următoarele precizări:

1.  Fondurile destinate achiziției de telefoane și echipament IT nu reprezintă bani din donațiile publice. Aceste fonduri fac parte dintr-un proiect extins de asistență tehnică care are în vedere și întărirea capacitații Societății Naționale și provin din resursele Federației Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie (IFRC), echipamentele fiind optimizate în acord cu specificul activităților ce trebuie implementate de către operatorii din teren. Pe aceste dispozitive, recomandate și aprobate de finanțator, vor rula aplicații software specifice de operaționalizare și integrare cu bazele de date gestionate la nivel național și european, evaluarea nevoilor refugiaților, înregistrarea beneficiarilor, documentarea foto-video a beneficiarilor și serviciilor oferite acestora, accesarea fluxului de stocuri din depozitele naționale și europene, participarea din teren la ședințe de coordonare naționale și internaționale.  Sistemele informatice necesită un nivel adecvat de fiabilitate, performanță și securitate a datelor procesate având în vedere respectarea prevederilor legale referitoare la protecția datelor cu caracter personal. Precizăm că infrastructura informatică este prevăzută a fi inclusă în arhitectura bazelor de date ale IFRC și necesită respectarea unor niveluri diferite de accesare și utilizare a informațiilor de către operatori.       

 2. Campania umanitară de strângere de fonduri „Umanitatea nu are granițe” are drept scop ajutorarea cetățenilor ucraineni aflați pe teritoriul României și pe cetățenii ucraineni rămași în țara lor prin achiziția de alimente de bază, materiale de cazarmament si sanitare, medicamente și alte materiale solicitate direct de Crucea Roșie din Ucraina. Prin urmare, fondurile colectate în urma campaniei vor fi utilizate conform destinației acestora. Crucea Roșie Română va respecta întotdeauna principiile transparenței, integrității și eticii alocării  resurselor colectate.

 3. Până la această dată, Crucea Roșie Română nu a realizat achiziții din fondurile colectate de la mediul de afaceri și de la persoanele fizice din România. În acest sens, reziliența asigurării asistenței umanitare de către Crucea Roșie Română a luat în calcul încă de la început, continuitatea oferirii serviciilor și mobilizarea progresivă a resurselor. Astfel, ajutoarele umanitare transmise către Ucraina ( 45 de tiruri – aproximativ 1000 de tone) au fost susținute din donațiile în natură primite, precum și din stocurile existente în depozitele proprii ale organizației noastre (depozitul central și depozitele filialelor de Cruce Roșie din țară). De asemenea, toate materialele umanitare distribuite la centrele de cazare din țară sau în punctele de frontieră au fost susținute tot din donațiile în natură primite de la populație sau de la companii. În contextul reducerii donațiilor în natură, resursele financiare colectate vor fi utilizate pentru acoperirea nevoilor de bază ale persoanelor afectate de conflictul din Ucraina în acord cu solicitările primite și cu asigurarea transparenței operațiunilor realizate.

 4. Informarea publica și  postarea  achizițiilor pe site-ul SNCRR se realizează în acord cu procedurile interne, naționale si internaționale privind transparența fondurilor.

 

 Biroul de Presă al Crucii Roșii Române

 

Ultimele Stiri

SummerChoir 2024 vizual (1)

SummerChoir la Ateneul Român, concert caritabil de muzică corală în beneficiul centrelor E.G.A.L. ale Crucii Roșii Române

Soliști de renume la nivel internațional se reunesc sâmbătă, 20 iulie, la Ateneul Român din București sub...

varstnici valea plopului

„Acasă” după 812 zile. 40 de vârstnici, majoritatea bolnavi, s-au întors în Ucraina cu ajutorul Crucii Roșii Române

Crucea Roșie Română a facilitat repatrierea a 40 de cetățeni ucraineni, după 812 zile petrecute în România...

Camelia Sucu ziua crucii rosii romane 4 iulie

4 iulie, Ziua Crucii Roșii Române – Mesajul președintelui Camelia Șucu

Societatea Națională de Cruce Roșie din România aniversează, pe 4 iulie, 148 de ani de activitate în...

rompetrol 1

Rompetrol pune în mișcare Crucea Roșie Română

Rompetrol este partenerul de mobilitate al Crucii Roșii Române. În această calitate, compania va furniza carburantul necesar...

Sari la conținut