0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.
0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.

Camelia Șucu, președintele Crucii Roșii Române, în vizită la IFRC și ICRC

Camelia Șucu, președintele Crucii Roșii Române (CRR), însoțită de directorul general Ioan Silviu Lefter și alți doi membri ai CRR, a efectuat, la începutul săptămânii trecute, o vizită, la Geneva, la Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie (IFRC) și la Comitetului Internațional al Crucii Roșii (ICRC), la invitația conducerii acestor două organizații. Din delegație a mai făcut parte si Emilie Goller, șefa Delegației IFRC în România.

Vizita a reprezentat o oportunitate importantă pentru introducerea noului președinte al CRR, Camelia Șucu, în cadrul Mișcării Globale a Crucii Roșii și Semilunii Roșii, precum și de a o familiariza cu complexitatea acestor organizații globale, regionale, naționale și locale. Agenda a inclus întâlniri cu Secretarul General al IFRC, domnul Jagan Chapagain, și Directorul Departamentului de Excelență în Guvernare și Asistență a Consiliului IFRC, doamna Rudina Pema, și cu multi alți înalți funcționari ai IFRC si ICRC, în cadrul cărora s-au discutat aspecte legate de funcționarea organizației, rolul Societăților Naționale și responsabilitățile acestora.

De asemenea, au avut loc prezentări despre angajamentul IFRC față de integritate, încredere și responsabilitate, precum și despre legislația și statutele Crucii Roșii și Semilunii Roșii.

Totodată, această vizită a avut ca scop consolidarea colaborării dintre Crucea Roșie Română, IFRC și ICRC, pentru a contribui mai eficient la cauzele umanitare globale, regionale și naționale.

 

WhatsApp Image 2023 07 18 at 11.28.16WhatsApp Image 2023 07 18 at 11.05.57 1WhatsApp Image 2023 07 13 at 08.06.272

 

 

Ultimele Stiri

varstnici valea plopului

„Acasă” după 812 zile. 40 de vârstnici, majoritatea bolnavi, s-au întors în Ucraina cu ajutorul Crucii Roșii Române

Crucea Roșie Română a facilitat repatrierea a 40 de cetățeni ucraineni, după 812 zile petrecute în România...

Camelia Sucu ziua crucii rosii romane 4 iulie

4 iulie, Ziua Crucii Roșii Române – Mesajul președintelui Camelia Șucu

Societatea Națională de Cruce Roșie din România aniversează, pe 4 iulie, 148 de ani de activitate în...

rompetrol 1

Rompetrol pune în mișcare Crucea Roșie Română

Rompetrol este partenerul de mobilitate al Crucii Roșii Române. În această calitate, compania va furniza carburantul necesar...

Anunt angajare manipulant

ANUNȚ ANGAJARE – Manipulant depozit

ANUNȚ ANGAJARE -Manipulant depozit 1 poziție full time Condiții minime: Rezistență la efort fizic Atenție distributivă, capacitate...

Sari la conținut