0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.
0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.

Ajutoare de la Crucea Roșie Italiana pentru pacienții stomizați din România

În data de 16 octombrie 2019, o delegație a Crucii Roșii Italiene filiala Sassuolo a ajuns în București cu un camion de materiale tehnico medicale și dispozitive pentru protezarea stomiilor. Astfel peste 90 000  de dispozitive au fost preluate de Crucea Roșie Română pe care le va distribui ulterior pacienților prin intermediul unităților medicale sau Asociației Purtătoririlor de Stomă din România.

„Crucea Rosie Romana va dona aceste materiale medicale către spitale şi către persoanele stomizate. Vom lua, astfel legătura cu asociaţiile de profil din ţară şi în baza necesarului pe care acestea îl vor transmite vom distribui materialele către ei şi către pacienţi”, a declarat Marius Ion, directorul Departamentului Logistica si Achizitii al Crucii Rosii Romana. „Mulțumim Crucii Roșii Italiene și tuturor voluntarilor italieni care s-au implicat in programenul de colectare materiale medicale si transportul acestora in Romania. Este o donație foarte importantă și necesară pacienților stomizați din tara noastra”, a mai declarat Marius Ion.

Seful delegatiei italiene, Fabio Fiore, a precizat ca luni, 15 octombrie, au fost donate si alte dispozitive pentru protezarea stomiilor si materiale medico-sanitare filialei de Cruce Rosie din Arad si Spitalului Judetean din Arad.

Potrivit acestuia, Crucea Rosie Italiana cunoaste situatia pacientilor cu stoma din Romania si prin aceste donatii doreste sa ajute aceste persoane sa traiasca in continuare cu demnitate si sa aiba toate mijloacele necesare pentru o viata normala. El a mentionat ca donatiile facute la Bucuresti si Arad au fost posibile gratie asociatiilor FAIS si AMIS din Italia impreuna cu care Crucea Rosie Italiana a colectat aceste dispozitive de la populatia italiana, de la producatori de materiale medicale si chiar de la spitalele din Italia.

Presedintele Asociatiei Nationale a Purtatorilor de Stoma Cutanata din Romania, Marius Augustin Pop, a afirmat ca ajutorul primit de la Crucea Rosie Italiana este inestimabil. Conform lui Augustin Pop, CNAS deconteaza astfel de dispozitive, insa nu intr-un numar suficiente pentru pacientii stomizati.

ItaliaIMG 5921IMG 5917

Ultimele Stiri

SummerChoir 2024 vizual (1)

SummerChoir la Ateneul Român, concert caritabil de muzică corală în beneficiul centrelor E.G.A.L. ale Crucii Roșii Române

Soliști de renume la nivel internațional se reunesc sâmbătă, 20 iulie, la Ateneul Român din București sub...

varstnici valea plopului

„Acasă” după 812 zile. 40 de vârstnici, majoritatea bolnavi, s-au întors în Ucraina cu ajutorul Crucii Roșii Române

Crucea Roșie Română a facilitat repatrierea a 40 de cetățeni ucraineni, după 812 zile petrecute în România...

Camelia Sucu ziua crucii rosii romane 4 iulie

4 iulie, Ziua Crucii Roșii Române – Mesajul președintelui Camelia Șucu

Societatea Națională de Cruce Roșie din România aniversează, pe 4 iulie, 148 de ani de activitate în...

rompetrol 1

Rompetrol pune în mișcare Crucea Roșie Română

Rompetrol este partenerul de mobilitate al Crucii Roșii Române. În această calitate, compania va furniza carburantul necesar...

Sari la conținut