0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.
0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.

8 mai – Ziua Mondiala a Crucii Rosii si a Semilunii Rosii

#ContinuamSaAplaudam voluntarii Crucii Rosii si Semilunii Rosii

Voluntarii si personalul angajat al Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania sarbatoresc in data de 8 Mai, Ziua Mondiala a Crucii Rosii si a Semilunii Rosii. Din anul 1863 pana in 2020, Miscarea de Cruce si Semiluna Rosie este principalul mijloc de interventie umanitara la nivel mondial.
In ultimii ani, voluntarii si angajatii Crucii si Semilunei Rosii au sprijinit peste 160 de milioane de oameni in situatii de urgenta, de la dezastre naturale la razboaie civile. Desi suntem organizati ca o retea la nivel global, rezultatele actiunilor noastre au impact la toate nivelurile : mondial, regional, local, fiind mereu aproape de cei aflati in nevoie. De aceea, deciziile ce privesc organizatia in ansamblul ei si stabilirea agendei umanitare internationale pleaca de la cei care inteleg cel mai bine problemele si solutiile : voluntarii, oamenii si comunitatile afectate de greutati.
In cei 157 de ani de existenta, Crucea Rosie si Semiluna Rosie s-a adaptat mereu provocarilor cu care s-a confruntat. Anul acesta, de la inceputul pandemiei, voluntarii si angajatii au fost permanent in actiune, asumandu-si riscul imbolnavirii, pentru a oferi asistenta umanitara si  servicii socio-medicale celor in nevoie. Totodata, pentru a ajuta comunitatile sa se pregateasca, au diseminat  informatii esentiale pentru prevenirea si limitarea raspandirii virusului. In conditii neprielnice, voluntarii au depasit bariere si cu responsabilitate si daruire, au dus la indeplinire misiunea organizatiei.
In aceasta zi aniversara, aducem un omagiu celor 14 milioane de voluntari si personalului angajat din cele 192 de Societati Nationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie care sunt implicati si fac tot ce le sta in putere  pentru a sprijini comunitatile afectate de pandemia COVID-19.
Fiecare voluntar de Cruce Rosie, merita aplauzele noastre si va incurajam pe toti, in data de 8 Mai, sa aplaudati impreuna cu noi eforturile lor.
#DeLaDistantaDarImpreuna

https://www.youtube.com/watch?v=UsyLYhH9gOE&feature=youtu.be

Ultimele Stiri

varstnici valea plopului

„Acasă” după 812 zile. 40 de vârstnici, majoritatea bolnavi, s-au întors în Ucraina cu ajutorul Crucii Roșii Române

Crucea Roșie Română a facilitat repatrierea a 40 de cetățeni ucraineni, după 812 zile petrecute în România...

Camelia Sucu ziua crucii rosii romane 4 iulie

4 iulie, Ziua Crucii Roșii Române – Mesajul președintelui Camelia Șucu

Societatea Națională de Cruce Roșie din România aniversează, pe 4 iulie, 148 de ani de activitate în...

rompetrol 1

Rompetrol pune în mișcare Crucea Roșie Română

Rompetrol este partenerul de mobilitate al Crucii Roșii Române. În această calitate, compania va furniza carburantul necesar...

Anunt angajare manipulant

ANUNȚ ANGAJARE – Manipulant depozit

ANUNȚ ANGAJARE -Manipulant depozit 1 poziție full time Condiții minime: Rezistență la efort fizic Atenție distributivă, capacitate...

Sari la conținut