Programul Scolar Colgate, parte integranta a initiativei globale Colgate© Bright Smiles, Bright Futures™, implineste anul acesta 25 de ani de la debutul in Romania, perioada in care 6 milioane de elevi au beneficiat de lectii educationale despre igiena orala corecta.
„Misiunea Colgate este aceea de a aduce cat mai multe zambete sanatoase copiilor din intreaga lume. Facem acest lucru si in Romania prin Programul Scolar Colgate inca din 1993, cand a avut loc prima lectie de igiena orala. Suntem mandri ca am reusit sa educam 6 milioane de copii despre importanta igienei orale si ca programul a devenit o traditie care implineste 25 de ani in 2018. Este important pentru copii sa deprinda obiceiurile de igiena orala de la varste fragede, iar acest lucru ii va ajuta sa se dezvolte frumos si va fi un reper pentru viitorii adulti”, a spus Iwona Żaczek, Professional Marketing & Sales Manager Colgate-Palmolive Central Europe East.
„Ne bucuram sa fim pentru al treilea an consecutiv parteneri ai Programului Scolar Colgate, care a implinit 25 de ani de educare a elevilor din mediul urban si rural in privinta igienei orale. Educatia pentru sanatate este importanta pentru copii si mai ales cea prin joaca, adaptata varstelor acestora. Copiii sunt dornici sa invete cat mai multe lucruri noi, iar Programul Scolar Colgate vine in intampinarea lor cu informatii teoretice si practice cu privire la igiena orala pe care ei le pot pune apoi in aplicare acasa, cu ajutorul parintilor”, a declarat Dr. Sorina Botescu, Manager proiecte educatie pentru sanatate, Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania.
Programul Scolar Colgate a fost lansat in Romania in 1993, iar din 2016 se desfasoara in parteneriat cu Societatea Nationala de Cruce Rosie Romana si cu scoli primare din intreaga tara, cu sprijinul Asociatiei Nationale de Stomatologie Pediatrica din Romania. Copiii invata cum sa aiba grija de sanatatea lor orala prin sfaturi si informatii transmise sub forma de joc cu ajutorul Doctorului Maseluta si al Supereroilor dintilor sanatosi.
Programul are anual trei editii, in cadrul carora sunt educati peste 200.000 de copii din intreaga tara. Prima editie din 2018 va avea loc in perioada 15 martie – 15 iunie si va ajunge in judetele Braila, Calarasi, Covasna, Mehedinti, Olt, Vaslui, Vrancea, Neamt si in sectoarele 1 si 5 din Bucuresti.
Pentru ca lectiile sa fie cat mai atractive pentru elevi, regulile de baza sunt prezentate chiar de Dr. Maseluta si echipa sa de Supereroi ai dintilor sanatosi intr-un film educational. Elevii au ocazia sa exerseze tehnica de periaj sub indrumarea atenta a profesionistilor si invata prin joc pasii pe care trebuie sa ii urmeze zilnic pentru a avea o igiena orala corecta: periajul dintilor timp de doua minute de cel putin doua ori pe zi cu ajutorul unei periute de dinti inlocuita o data la trei luni, vizite periodice la medicul dentist si adoptarea unei diete echilibrate. Lectiile de educatie pentru sanatate orala sunt completate de informatii privind importanta spalarii mainilor, pentru ca cei mici sa fie protejati de afectiunile bacteriene consecutive unei igiene deficitare.
Este important ca elevii sa continue acasa ceea ce invata in Programul Scolar Colgate, de aceea, la finalul fiecarei lectii, copiii primesc un pliant cu sfaturi pentru parinti, produsele de baza pentru ingrijirea dintilor (o periuta de dinti si o pasta de dinti Colgate) si un calendar pentru insemnarea periajului zilnic. Scolile participante in Programul Scolar Colgate primesc produse Protex pentru igiena mainilor.
Mai mult, in 2017, compania a lansat Programul Zambete Colgate prin care s-au oferit consultatii stomatologice profesionale gratuite in 20 de orase mici din 10 judete ale Romaniei. Peste 1.500 de elevi inscrisi in program au beneficiat de un diagnostic cu recomandari pentru tratament in urma consultatiilor, lectii de igiena orala pentru un zambet sanatos si mostre gratuite de produse de ingrijire orala. Programul, parte din campania Romania merita zambete Colgate, care a pornit in cautarea povestilor din spatele zambetelor romanilor, va continua si anul acesta in doua etape.