0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.
0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.

4 iulie, Ziua Crucii Roșii Române – Mesajul președintelui Camelia Șucu

Societatea Națională de Cruce Roșie din România aniversează, pe 4 iulie, 148 de ani de activitate în slujba binelui. Camelia Șucu, președintele Crucii Roșii Române, a transmis un mesaj de solidaritate și prețuire pentru toți voluntarii și oamenii de bine care muncesc neobosit pentru a schimba în bine lumea din jurul lor.

Voi sunteți inima și sufletul Crucii Roșii Române. Fără voi, cei care vă dedicați timpul, energia și resursele, n-am putea să oferim sprijinul vital pe care mulți îl așteaptă de la noi. Fie că este vorba de intervenții în situații de urgență, de campanii de donare de sânge, de proiecte sociale, de educație sau de sănătate, contribuția voastră este neprețuită”, a declarat Camelia Șucu în această zi cu semnificație aparte pentru Crucea Roșie Română.

Mesajul complet al președintelui – în clipul de mai jos.

În ultimii ani, Crucea Roșie Română s-a mobilizat pentru a veni în ajutorul a milioane de oameni afectați de pandemia de Covid, de conflictul armat dintre Ucraina și Rusia, de migrația forțată de diverse situații de criză, de accesul dificil la servicii medicale și alimente de bază. Toate aceste provocări au devenit pentru Crucea Roșie Română lecții de viață și de umanitate, care au transformat incertitudinea și teama în încredere că puterea binelui și a solidarității sunt cu adevărat de neînvins.

Doar anul trecut, Crucea Roșie Română a oferit, prin intermediul celor 47 de filiale, asistență și sprijin pentru 1.094.736 de persoane aflate în nevoie. Și de această dată, implicarea voluntarilor a fost decisivă pentru susținerea acțiunilor de asistență umanitară destinate persoanelor vulnerabile și comunităților marginalizate.

De 148 de ani, Crucea Roșie Română face bine și își va continua misiunea umanitară, cu ajutorul susținătorilor săi. Pentru a marca 148 de ani de activitate, Crucea Roșie Română a pregătit un program special în București.

Program activități 4 iulie 2024

  1. Simulare de accident și măsuri de prim-ajutor în Parcul Herăstrău (Skatepark)

Pregătiți-vă să fiți martorii unei scene intense, dar educative, în care voluntarii noștri vor demonstra măsuri de prim-ajutor esențiale. Vă asigurăm că veți învăța cum să reacționați în situații critice – o lecție valoroasă pentru fiecare dintre noi. Eveniment realizat în parteneriat cu Primăria Municipiului București, ALPAB și Skatepark Herăstrău, cu sprijinul 5 to go și Granini.

  1. Linia de autobuz 335 – o experiență unică

Următorul autobuz 335 pe care îl veți lua nu va fi unul obișnuit. Va fi colantat spectaculos, iar în interior voluntarii noștri vor interacționa cu călătorii, oferindu-le informații vitale despre misiunea noastră. Mai mult, pe ecranele LCD din autobuz va rula un videoclip de prezentare a rolului Emblemei de Cruce Roșie.

Autobuzul Otokar al STB, cu însemnele Crucii Roșii Române, va circula pe traseul său de bază (Faur-Băneasa Shopping City) în perioada 4 iulie – 3 august 2024. Pregătiți-vă pentru o călătorie educativă și plină de surprize! Acțiune realizată cu sprijinul Societății de Transport București (STB).

  1. Crucea Roșie Română, pe ecranele de la metrou

Lansăm un scurt clip de prezentare pe ecranele multimedia din stațiile de metrou, în care veți descoperi valorile care ne ghidează și impactul pe care îl avem în comunitate. Campanie susținută de Metrorex.

  1. Mesaje vizuale la Gara de Nord din București

Mesajele noastre vor fi prezente și în Gara de Nord, unde vom avea expuse fotografii care spun povestea tristă a unor copii din medii defavorizate, aflați în grija centrelor E.G.A.L. ale Crucii Roșii Române. Este un prilej să privim în față realitatea dură a copiilor care au pornit în viață cu șansa a doua și de a ne reaminti importanța implicării fiecăruia dintre noi în crearea unei lumi mai bune pentru cei defavorizați. Vă invităm să descoperiți, în clipul alăturat, povestea care trebuie spusă a copiilor din centrele E.G.A.L. E timpul să fim împreună, mai puternici! Eveniment realizat cu sprijinul Regionalei CFR București.

  1. Recepție aniversară la Palatul Elisabeta

Și, bineînțeles, ziua o vom încheia la Palatul Elisabeta, reședința Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române, cu o recepție aniversară, unde vom sărbători alături de persoane importante din România și de prieteni ai Crucii Roșii Române.

Urmărește Crucea Roșie Română pe: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok și pe site: www.crucearosie.ro.

Ultimele Stiri

varstnici valea plopului

„Acasă” după 812 zile. 40 de vârstnici, majoritatea bolnavi, s-au întors în Ucraina cu ajutorul Crucii Roșii Române

Crucea Roșie Română a facilitat repatrierea a 40 de cetățeni ucraineni, după 812 zile petrecute în România...

Camelia Sucu ziua crucii rosii romane 4 iulie

4 iulie, Ziua Crucii Roșii Române – Mesajul președintelui Camelia Șucu

Societatea Națională de Cruce Roșie din România aniversează, pe 4 iulie, 148 de ani de activitate în...

rompetrol 1

Rompetrol pune în mișcare Crucea Roșie Română

Rompetrol este partenerul de mobilitate al Crucii Roșii Române. În această calitate, compania va furniza carburantul necesar...

Anunt angajare manipulant

ANUNȚ ANGAJARE – Manipulant depozit

ANUNȚ ANGAJARE -Manipulant depozit 1 poziție full time Condiții minime: Rezistență la efort fizic Atenție distributivă, capacitate...

Sari la conținut