0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.
0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.

35 000 de mese calde oferite de OMV Petrom copiilor defavorizati din centrele E.G.A.L ale Crucii Rosie Romane

•    50 000 euro directionati  de OMV Petrom catre Crucea Rosie Romana, pentru aproximativ     35 000 portii de mancare calda
•    12 luni in care 10% din vanzarile pachetului VIVA Lunch Box, din statiile OMV, au mers catre programul  Educatie Generozitate Abilitati Libertate (E.G.A.L.)
•    Parteneriatul dintre OMV Petrom si Crucea Rosie Romana va continua si in cel de-al doilea semestru al acestui an

OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, a directionat in perioada iulie 2020 – iunie 2021 peste 50 000 euro catre Crucea Rosie Romana, pentru a asigura o masa calda si sprijin psiho-social copiilor defavorizati din Centrele E.G.A.L.
Programul E.G.A.L. desfasurat de Crucea Rosie in Botosani, Craiova, Lupeni si Babadag a sprijinit in perioada iulie 2020 – iunie 2021 familiile defavorizate, tinerii si copiii aflati in risc de excluziune sociala cauzata de saracie.

OMV Petrom a directionat catre Crucea Rosie Romana 10% din vanzarile pachetului VIVA Lunch Box, asigurand necesarul de fonduri pentru aproximativ 35 000 de portii de mancare pentru aproximativ 200 copii, beneficiari ai programului. In functie de evolutia epidemiologica COVID-19, masa a constat in mancare calda in sistem catering sau pachete alimentare distribuite copiilor pentru a fi consumate acasa.

Mai mult de atat, datorita suportului OMV Petrom si a implicarii membrilor si voluntarilor Crucii Rosii, cei mici s-au bucurat de sprijin la teme, activitati pentru deprinderea abilitatilor de viata, aniversari ale zilelor de nastere si sarbatori petrecute impreuna.
„Efectele pandemiei COVID-19 si-au lasat amprenta pe multe familii. Din iulie 2020, OMV Petrom s-a mobilizat si, prin implicarea in programul E.G.A.L. desfasurat de Crucea Rosie Romana,  am contribuit pentru ca  aproape 200 de copii si tineri defavorizati sa beneficieze de o masa calda zilnic. Vom continua sa directionam 10% din vanzarile pachetului VIVA Lunch Box catre Crucea Rosie si in semestrul doi al acestui an, parteneriat prin care dorim sa fim aproape de copiii aflati in zonele cele mai vulnerabile ale Romaniei.”, a declarat George Daniel Ion, Retail Manager OMV Petrom Marketing.

“Centrele E.G.A.L ale Crucii Rosii Romane reprezinta singurul loc unde copii din zone defavorizate ale tarii se detaseaza de probleme lor de acasa si participa la activitati care ii ajuta sa-si imbunatateasca performantele scolare si abilitatile de viata. Pandemia COVID-19 a adancit problemele sociale cu care se confrunta acesti copii si s-a reflectat implicit in accesul lor la educatie si hrana. Cu sustinerea OMV Petrom si a voluntarilor Crucii Rosii Romane, am reusit sa  oferim copiilor, timp de un an, o masa calda pe zi si acces la educatie remediara. Ca si pana acum, la Centrele E.G.A.L. am pus accent pe sprijinul oferit la teme si pe activitati care sa le formeze beneficiarilor abilitati pentru viata independenta. Multumim OMV Petrom pentru ca s-a alaturat cauzei noastre si pentru ca ofera copiilor nevoiasi  sansa la un prezent mai bun”, a declarat Andreea Furtuna, Director Programe, Crucea Rosie Romana.

Despre OMV Petrom
OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o productie anuala de titei si gaze la nivel de grup de 55,4 milioane bep in 2019. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual si opereaza o centrala electrica de inalta eficienta de 860 MW. Pe piata distributiei de produse petroliere cu amanuntul, Grupul este prezent in Romania si tarile invecinate prin intermediul a 793 benzinarii, la sfarsitul lui 2019, sub doua branduri, OMV si Petrom.
OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, detine 51,011% din actiunile OMV Petrom. Statul roman, prin Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, detine 20,639% din actiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea detine 9,998%, iar 18,352% se tranzactioneaza liber la Bursa de Valori Bucuresti si la Bursa de Valori Londra.
OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu contributii de 30,4 miliarde de euro reprezentand taxe, impozite si dividende platite in perioada 2005 – 2019. Din 2007, OMV Petrom a integrat in strategia sa de business principiile responsabilitatii corporatiste. In perioada 2007-2019, compania a alocat aproximativ 66 milioane euro pentru dezvoltarea comunitatilor din Romania, concentrandu-se pe protectia mediului, educatie, sanatate si dezvoltare locala.

OMV CRCentrul EGAL Crucea Rosie BabadagCentrul EGAL Crucea Rosie 6Centrul EGAL Crucea Rosie 5Centrul EGAL Crucea Rosie 4Centrul EGAL Crucea Rosie 1

Ultimele Stiri

SummerChoir 2024 vizual (1)

SummerChoir la Ateneul Român, concert caritabil de muzică corală în beneficiul centrelor E.G.A.L. ale Crucii Roșii Române

Soliști de renume la nivel internațional se reunesc sâmbătă, 20 iulie, la Ateneul Român din București sub...

varstnici valea plopului

„Acasă” după 812 zile. 40 de vârstnici, majoritatea bolnavi, s-au întors în Ucraina cu ajutorul Crucii Roșii Române

Crucea Roșie Română a facilitat repatrierea a 40 de cetățeni ucraineni, după 812 zile petrecute în România...

Camelia Sucu ziua crucii rosii romane 4 iulie

4 iulie, Ziua Crucii Roșii Române – Mesajul președintelui Camelia Șucu

Societatea Națională de Cruce Roșie din România aniversează, pe 4 iulie, 148 de ani de activitate în...

rompetrol 1

Rompetrol pune în mișcare Crucea Roșie Română

Rompetrol este partenerul de mobilitate al Crucii Roșii Române. În această calitate, compania va furniza carburantul necesar...

Sari la conținut