0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.
0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.

1,700 de persoane vaccinate in Calarasi, prin intermediul Caravanei de Vaccinare organizata de Crucea Rosie Romana si BCR Asigurari de Viata VIG

Crucea Rosie Romana, prin filiala Calarasi, impreuna cu Directia de Sanatate Publica Calarasi si cu sprijinul BCR Asigurari de Viata Vienna Insurance Group, au dat startul pe 20 mai Caravanei de Vaccinare, un centru mobil de vaccinare impotriva COVID-19. Cu o rata de vaccinare sub media nationala, in judetul Calarasi se gasesc 50 de comune cu un total de peste 300,000 locuitori, dintre care 60% in mediul rural, conform ultimelor date INSSE.
„De la inceputul pandemiei, Crucea Rosie Romana a fost in prima linie a luptei cu acest virus, am ajutat spitale, centre de carantina sau centre de vaccinare, am mers pe teren pentru a informa, a ajuta, a distribui materiale necesare in acest context. Eforturile noastre nu se opresc, insa. Acum este mai important ca niciodata sa ajungem la acele categorii greu de atins prin media, cei care au nevoie de informatii si sprijin. Puterea Crucii Rosii sta in oamenii din echipa, voluntarii care fac imposibilul posibil, cei care ajung acolo unde informatia ajunge mai greu. Aceasta caravana poate ca nu va schimba semnificativ procente, insa va oferi sanse celor care altfel nu ar fi putut sa aleaga”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Rosie Romana.
Caravana a pornit cu obiectivul de a creste gradul de informare cu privire la vaccinul impotriva COVID-19, oferind totodata acces facil la vaccin celor care doresc sa se vaccineze, dar din diverse motive nu au reusit sa o faca pana acum.  Rezultatele sunt peste asteptari: 1,700 persoane au fost vaccinate in cele aproape 3 saptamani de la lansare, 15 comune cu satele aferente au fost vizitate de caravana si peste 5,000 de persoane au stat de vorba cu voluntarii Crucii Rosii Romane. Cei vaccinati sunt in procent de peste 70% din categoria de varsta peste 65 de ani. In cadrul unui sondaj realizat de echipa mobila din cadrul caravanei, in ceea ce priveste motivele pentru care nu s-au vaccinat pana acum, cei peste 100 de respondenti au motivat inexistenta unui centru de vaccinare intr-o zona apropiata.
Dintre cei vaccinati din categoria de varsta 29-49 de ani, 90% au motivat ca se vaccineaza pentru a putea pleca in strainatate, in timp ce motivul principal pentru persoanele de peste 50 de ani este pentru a se proteja pe ei si familia de boala.
“Anul 2020 a fost unul neasteptat, virusul COVID-19 avand efecte negative semnificative asupra vietii noastre sociale, de zi cu zi, dar si asupra intregii economii. Cu totii ne dorim sa revenim la stilul de viata obisnuit, anterior Covid-19, iar acest lucru va fi posibil doar prin imunizarea colectiva, prin vaccinare. De aceea, sustinem eforturile depuse de Crucea Rosie Romana, de a fi prezenta in cat mai multe locatii din Romania si de a contribui cat mai mult la eforturile de a opri acest virus. Multumita cercetatorilor care au facut din imposibil, posibil, intr-un timp record, punandu-ne la dispozitie vaccinul, este randul nostru sa le acordam toata increderea noastra si sa ne reintoarcem la normalitate cat mai curand. Acum, acest lucru depinde doar de fiecare dintre noi.”, a declarat Erwin Hammerbacher, CEO, Presedinte Directorat BCR Asigurari de Viata VIG.  
Caravana a inceput in data de 20 mai si va continua pana la data de 18 iunie. Pentru inceput au fost programate 15 comune cu satele aferente – Jegalia, Modelu, Ulmu, Ulmeni, Independenta, Mitreni, Dragalina, Perisoru, Stefan Voda, Roseti, Ciocanesti, Chiselet, Cascioarele, Spantov si Unirea, insa numarul localitatilor creste de la o zi la alta. In fiecare localitate au fost vaccinate in media 100 -140 de persoane, cu precadere persoane in varsta.
Din caravana fac parte doua ambulante de tip A1 ale Crucii Rosii Romane si un autoturism al filialei locale de Cruce Rosie. Echipajul de vaccinare este format din medici specialisti de la DSP si de la Centrul de Vaccinare Calarasi, alaturi de personal si voluntari Crucea Rosie Romana, ce vor asigura triajul si completarea fiselor. In functie de recomandarile medicilor si specialistilor DSP, vaccinul care va fi administrat este unul dintre cele produse de Pfizer, Moderna sau Johnson & Johnson.
Nimeni nu este in siguranta pana cand nu suntem cu totii in siguranta!

 

Caravana de Vaccinare 4Caravana de Vaccinare 2Caravana de Vaccinare 1

Ultimele Stiri

SummerChoir 2024 vizual (1)

SummerChoir la Ateneul Român, concert caritabil de muzică corală în beneficiul centrelor E.G.A.L. ale Crucii Roșii Române

Soliști de renume la nivel internațional se reunesc sâmbătă, 20 iulie, la Ateneul Român din București sub...

varstnici valea plopului

„Acasă” după 812 zile. 40 de vârstnici, majoritatea bolnavi, s-au întors în Ucraina cu ajutorul Crucii Roșii Române

Crucea Roșie Română a facilitat repatrierea a 40 de cetățeni ucraineni, după 812 zile petrecute în România...

Camelia Sucu ziua crucii rosii romane 4 iulie

4 iulie, Ziua Crucii Roșii Române – Mesajul președintelui Camelia Șucu

Societatea Națională de Cruce Roșie din România aniversează, pe 4 iulie, 148 de ani de activitate în...

rompetrol 1

Rompetrol pune în mișcare Crucea Roșie Română

Rompetrol este partenerul de mobilitate al Crucii Roșii Române. În această calitate, compania va furniza carburantul necesar...

Sari la conținut