0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.
0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.

1,300 de familii in dificultate vor primi „Cutia cu Bucurie” cu alimente de baza, de la Crucea Rosie Romana si Carrefour Romania

„Cutia cu Bucurie”, ce contine alimente de baza greu perisabile, va ajunge la 1,300 de familii in dificultate, inainte de Craciun. In total, peste 18,200 de alimente vor fi distribuite in 26 de judete ale tarii. Aceasta este o noua campanie umanitara realizata de Crucea Rosie Romana si Carrefour Romania, parteneri de bine de peste 10 ani. Demersul este realizat si cu sprijinul prompt al Green PC Ambalaje, ce a asigurat productia cutiilor rezistente la transferul prin toata tara.
In fiecare dintre cele 26 de judete implicate in proiect vor fi atent pregatite 50 de pachete cu alimente care vor fi distribuite de catre voluntarii Crucii Rosii Romane direct la usa beneficiarilor. Fiecare ”Cutie cu Bucurie” contine alimente ce asigura necesarul de baza pentru o familie formata din trei membri, pentru doua saptamani. Lista de alimente include: faina, malai, ulei,  orez, bulion, gris, paste fainoase, conserve de carne, supa la plic, lapte UHT, biscuiti, conserve de fructe etc.
 „Familiile din comunitatile vulnerabile, si asa greu incercate de lipsuri materiale, trec in aceasta perioada de pandemie prin cele mai dificile momente. Aceste familii se lupta tot mai mult cu saracia, iar asigurarea hranei zilnice a devenit cea mai mare provocare pentru ei.  Am primit cu bucurie initiativa partenerului nostru traditional, Carrefour Romania, de a le veni in ajutor cu pachete generoase cu alimente de baza. Suntem onorati sa avem alaturi de noi parteneri generosi si implicati in problemele comunitatii.” – Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Rosie Romana.
 „In calitatea noastra de furnizori de bunuri esentiale, ne dorim sa facem accesibile alimentele cat mai multor oameni. A putea oferi hrana pentru a ajuta aceste familii aflate in dificultate, inseamna a-i ajuta sa se simta mai putin vulnerabili si a le satisface o nevoie de baza, ambele, aspecte atat de importante pentru o viata normala. De multi ani deja, ne alaturam eforturilor Crucii Rosii si continuam sa fim ghidati de puterea solidaritatii in fata greutatilor. De aceasta data, punem umarul impreuna, pentru ca cele 1300 de familii beneficiare ale Cutiei cu Bucurie sa depaseasca situatia dificila in care se afla si sa le dam incredere sa mearga inainte.” – Anca Damour, Membru in Comitetul Executiv al Carrefour Romania.
Cutia cu Bucurie va ajunge in perioada 27 noiembrie – 15 decembrie la familii nevoiase din judetele: Alba, Arad, Bacau, Bihor, Bistrita, Braila, Buzau, Cluj, Covasna, Galati, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomita, Ilfov, Maramures, Mehedinti, Olt, Salaj, Satu Mare, Sibiu, Teleorman, Tulcea, Valcea, Vaslui si Vrancea.
Conform Raportului social al ICCV, “Calitatea vietii in timpul pandemiei: probleme si politici de raspuns” din 27 aprilie 2020, criza COVID-19 va genera rapid si o criza economica si sociala cu efecte mari, cel putin pe termen mediu: economia paralizata, somajul in explozie, pierderea masiva a locurilor de munca, cresterea populatiei neocupate, scaderi ale veniturilor. Situatia Romaniei, la debutul crizei, nu  era stralucita. „O economie cu o crestere fragila, o stare sociala cu zone importante cu un grad ridicat de dezorganizare si saracie. Dupa multe statistici europene, Romania se plasa, conform multor indicatori de performanta pe ultimul loc sau printre ultimele locuri in UE. Criza Coronavirus a impins inapoi economia si a stopat proiectele. Efectele sociale imediate ale crizei sunt: schimbari majore ale relatiilor dintre oameni, ale modului de viata si ale calitatii vietii lor, o societate saracita si mai polarizata, dar si o crestere vizibila a constiintei nationale de sine”, se arata in raportul mai sus mentionat.
Crucea Rosie Romana va acorda in perioada urmatoare o atentie sporita familiilor nevoiase si va cauta solutii pentru a veni in sprijinul cat mai multor familii afectate economic de pandemia COVID-19.  

Despre Carrefour
Carrefour Romania ofera clientilor sai un univers de posibilitati de a face cumparaturi in siguranta: direct in cele peste 360 de magazine din tara, unde, cu aplicatia Carrefour si casele de marcat Self Service, sesiunea de shopping devine rapida si usoara sau prin serviciile de online shopping cu livrare acasa sau prin Click & Collect: www.carrefour.ro si platforma BRINGO, disponibila gratuit in Google Play si App Store si cu o retea prezenta in 36 de orase.
Carrefour sustine comunitatile in care activeaza prin programe si initiative nationale pe termen lung, cu impact pozitiv in societate, in ansamblul ei: Cooperativa Agricola Varasti, prima de acest gen fondata de retailer in Romania, Deschidem Romanesc si Crestem Romania BIO, in cadrul careia a introdus in premiera in Romania eticheta “in conversie la bio”. In plus, Carrefour a sustinut atat financiar cat si prin transfer de expertiza, infiintarea Fundatiei pentru Dezvoltarea Agriculturii, organism independent care isi propune sa contribuie la o schimbare sistemica a sectorului legumicol din Romania.
Ducand mai departe grija pentru comunitate si mediul inconjurator, Carrefour Romania deruleaza Punem Pret pe Plastic, un program de economie circulara adresat reducerii cantitatii de ambalaje din plastic si introducerii plasticului intr-un circuit responsabil, prin reducere, refolosire si reciclare. De asemenea, compania a introdus pungile biodegradabile si compostabile alaturi de o gama extinsa de produse biodegradabile, realizeaza programe de colectare selectiva si deruleaza initiative de incurajare a bunelor obiceiuri. Acestor initiative li se adauga contributia de peste un deceniu la Banca de Alimente – Crucea Rosie si suportul pentru multe alte programe prin care sustine comunitatile vulnerabile si reduce risipa alimentara.

Cutia Cu Bucurie Carrefour x Crucea RosieCutia Cu Bucurie Carrefour x Crucea Rosie 2Cutia Cu Bucurie Carrefour x Crucea Rosie 3Cutia Cu Bucurie Carrefour x Crucea Rosie 5

Ultimele Stiri

SummerChoir 2024 vizual (1)

SummerChoir la Ateneul Român, concert caritabil de muzică corală în beneficiul centrelor E.G.A.L. ale Crucii Roșii Române

Soliști de renume la nivel internațional se reunesc sâmbătă, 20 iulie, la Ateneul Român din București sub...

varstnici valea plopului

„Acasă” după 812 zile. 40 de vârstnici, majoritatea bolnavi, s-au întors în Ucraina cu ajutorul Crucii Roșii Române

Crucea Roșie Română a facilitat repatrierea a 40 de cetățeni ucraineni, după 812 zile petrecute în România...

Camelia Sucu ziua crucii rosii romane 4 iulie

4 iulie, Ziua Crucii Roșii Române – Mesajul președintelui Camelia Șucu

Societatea Națională de Cruce Roșie din România aniversează, pe 4 iulie, 148 de ani de activitate în...

rompetrol 1

Rompetrol pune în mișcare Crucea Roșie Română

Rompetrol este partenerul de mobilitate al Crucii Roșii Române. În această calitate, compania va furniza carburantul necesar...

Sari la conținut