0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.
0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.

126 de sinistrati ai incendiului de la Sumuleu, Miercurea Ciuc, primesc produse esentiale de la Carrefour si Biodeck, prin Crucea Rosie Romana

Filiala Crucea Rosie Harghita, alaturi de Carrefour Romania, asigura alimentele esentiale pentru o luna, sinistratilor incendiului din cartierul Sumuleu, din municipiul Miercurea Ciuc. Biodeck se alatura acestui demers si pune la dispozitie tacamuri, farfurii si saci menajeri biodegradabili si compostabili.

In urma unui incendiu foarte puternic petrecut in luna ianuarie, in zona Sumuleu, peste 20 de locuinte din cartier au ars complet, lasand pe drumuri aproximativ 260 de persoane, dintre care peste jumatate sunt copii. Cu sprijin de la filiala locala de Crucea Rosie, primaria Miercurea Ciuc, companii si voluntari, toti cei afectati au fost adapostiti, au primit hrana si haine inca din prima zi. Sinistratii au fost cazati la Sala Polivalenta din oras iar aproximativ o jumatate dintre ei au fost deja relocati cu suportul autoritatilor locale. Restul de 126 de persoane care se mai afla acum in adapost, vor primi in continuare bunuri de stricta necesitate de la Crucea Rosie Romana si parteneri.

“Salutam sprijinul pe care cei doi parteneri, Carrefour Romania si Biodeck, il ofera sinistratilor din cartierul Sumuleu, oameni greu incercati in miez de iarna, intr-o perioada si asa dificila pentru noi toti. Faptul ca avem alaturi parteneri solidari si mereu implicati in problemele comunitatii ne face sa speram ca vom putea ajuta si mai multi oameni aflati in situatii limita” – Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Rosie Romana.

„Este un moment extrem de greu pentru aceste familii. Au pierdut absolut tot, de la haine la acoperisul de deasupra capului. A le asigura hrana inseamna a-i face sa se simta mai putin vulnerabili, inseamna a le lua de pe umeri o grija si a-i ajuta sa se puna mai usor pe picioare. Punem si noi umarul, alaturi de Crucea Rosie Romana si Biodeck, pentru ca cele 150 de persoane sa gaseasca puterea de a merge mai departe”, – Anca Damour, Membru in Comitetul Executiv al Carrefour Romania.

“Simtim ca e si responsabilitatea noastra sa avem grija de cei din jurul nostru si, fara doar si poate, am raspuns pozitiv initiativei Crucea Rosie de a ne implica in comunitatea de la Sumuleu. Situatii ca acestea ne invita sa fim solidari si sa ne oferim sprijinul acolo unde este nevoie” – Adrian Georgescu, Director General Biodeck.

Solidaritatea aratata de membrii comunitatii locale a fost impresionanta. La scurt timp de la cazarea sinistratilor in Sala Polivalenta, zeci de cetateni din Miercurea Ciuc au sarit in ajutorul acestora.

„Le multumesc tuturor pentru solidaritatea exemplara de care au dat dovada. Inca din primul moment in care am facut un apel in spatiul public, au inceput realmente sa vina donatii constand in saltele, paturi, haine pentru iarna, incaltaminte, detergenti, sapunuri, scutece. Este o solidaritate reala, toata lumea vine in sprijinul oamenilor care au avut de suferit si ne bucura acest ajutor venit dinspre mediul privat, care intareste suportul oferit de comunitatea locala”, a afirmat primarul municipiului Miercurea Ciuc, Korodi Attila.

Colaborarea dintre Crucea Rosie Romana si Carrefour Romania, in sprijinirea sinistratilor, a persoanelor si familiilor vulnerabile este una de traditie. In ultimii ani, ca urmare a acestei colaborari au aparut si s-au dezvoltat programe pentru ajutorarea familiilor nevoiase prin donare de alimente (Cutia cu Bucurie si Banca de Alimente) si programe pentru lupta impotriva pandemiei Covid-19, de suport pentru sistemul medical.

Despre Crucea Rosie Romana
Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania este o organizatie umanitara membra a Miscarii Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie, auxiliara autoritatii publice si abilitata prin lege sa asigure asistenta umanitara in caz de dezastre si sa vina in sprijinul persoanelor vulnerabile.

Despre Carrefour
Carrefour Romania ofera clientilor sai un univers de posibilitati de a face cumparaturi in siguranta: direct in cele peste 360 de magazine din tara, unde, cu aplicatia Carrefour si casele de marcat Self Service sesiunea de shopping devine rapida si usoara sau prin serviciile de online shopping cu livrare acasa sau Click & Collect: www.carrefour.ro si platforma BRINGO, disponibila gratuit in Google Play si App Store si cu o retea prezenta in 36 de orase.
Carrefour sustine comunitatile in care activeaza prin programe relevante, astfel ca, in 2017, s-a lansat Cooperativa Agricola Carrefour Varasti, prima de acest gen fondata de retailer in Romania. Creat in 2019, Deschidem Vinul Romanesc este un program pe termen lung, de sustinere a producatorilor locali de vinuri prin care Carrefour isi propune sa aseze vinul romanesc pe harta internationala a vinurilor si sa-l transforme intr-un brand de tara. Ca parte a aceluiasi demers strategic, Carrefour a lansat in luna martie 2019 Crestem Romania BIO, un program national pentru sustinerea conversiei fermierilor romani la agricultura BIO si promovarea produselor BIO romanesti. Iar in 2020, Carrefour a introdus in premiera in Romania, eticheta “in conversie la bio” prin care promoveaza produsele crescute de fermierii din program. Aceste initiative aduc mai aproape de consumatori producatorii romani si le ofera acestora oportunitatea de a accesa o piata de desfacere sustenabila.
In luna iulie 2019, Carrefour Romania a lansat “Punem pret pe plastic”, un program de economie circulara, adresat limitarii cantitatii de ambalaje din plastic si introducerii plasticului intr-un circuit responsabil, prin reducere, refolosire si reciclare. In cadrul programului, initiativa Plata cu PET-ul a ajuns in 7 hipermarketuri Carrefour din 6 orase: Bucuresti (Baneasa si ParkLake), Constanta, Buzau, Cluj, Oradea si Timisoara. In fiecare oras, timp de 10 zile, oamenii au putut aduce PET-uri in schimbul fructelor si legumelor provenite de la producatori locali. Initiativa a adunat un numar de 270.000 de PET-uri pentru 64.000 kg fructe si legume de sezon.

Despre Biodeck
Biodeck este pionier in solutii inovatoare pentru noua generatie de ambalaje sustenabile, de la produse realizate din plante, la initiative si parteneriate strategice cu impact climatic redu . Sustinatoare a unei economii circulare eficiente, compania propune solutii sustenabile tuturor companiilor hotarate sa faca tranzitia spre un viitor fara risipa.

Comunicat M. Ciuc 4Comunicat M. Ciuc 3IMG 20210130 WA0008IMG 20210130 WA0006

Ultimele Stiri

varstnici valea plopului

„Acasă” după 812 zile. 40 de vârstnici, majoritatea bolnavi, s-au întors în Ucraina cu ajutorul Crucii Roșii Române

Crucea Roșie Română a facilitat repatrierea a 40 de cetățeni ucraineni, după 812 zile petrecute în România...

Camelia Sucu ziua crucii rosii romane 4 iulie

4 iulie, Ziua Crucii Roșii Române – Mesajul președintelui Camelia Șucu

Societatea Națională de Cruce Roșie din România aniversează, pe 4 iulie, 148 de ani de activitate în...

rompetrol 1

Rompetrol pune în mișcare Crucea Roșie Română

Rompetrol este partenerul de mobilitate al Crucii Roșii Române. În această calitate, compania va furniza carburantul necesar...

Anunt angajare manipulant

ANUNȚ ANGAJARE – Manipulant depozit

ANUNȚ ANGAJARE -Manipulant depozit 1 poziție full time Condiții minime: Rezistență la efort fizic Atenție distributivă, capacitate...

Sari la conținut