0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.
0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.

100 000 de copii din 16 judete invata cum sa aiba o igiena orala corecta

In perioada septembrie – decembrie 2017, aproximativ 100 000 de copii din clasele primare, atat de la oras cat si din mediul rural, din 16 judete, vor invata de la voluntarii Crucii Rosii Romane si de la reprezentantii Colgate cum sa aiba grija de sanatatea lor orala.

Prima etapa a programului incepe in luna septembrie in judetele Buzau, Ilfov, Constanta, Hunedoara, Teleorman, Timis, Arad si continua in luna octombrie cu scolile primare din judetele Alba, Bacau, Brasov, Galati,  Iasi, Mures, Prahova, Salaj si Suceava. Aproximativ 50% din copiii implicati in programul din acest an sunt din mediul rural sau din orase mici.

Din 1993, de la lansarea programului in Romania, aproape 6 milioane de elevi din clasele 0-IV au beneficiat de educatie pentru sanatate si de produse de ingrijire pentru igiena orala.

Incepand din anul 2016, Programul Scolar Colgate este derulat in parteneriat cu Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania si cu scoli primare din intreaga tara. Anul trecut, aproximativ 200 000 de copii din 33 de judete au beneficiat de sfaturile de igiena orala transmise de peste 1500 de voluntari ai Crucii Rosii si de cadre didactice.

In cadrul lectiilor tinute in scolile din cele 16 judete, copiii vor intra in universul zambetelor sanatoase cu ajutorul filmului educational Doctorul Maseluta si Supereroii dintilor sanatosi. Acesta le prezinta intr-o maniera ludica regulile care trebuie respectate pentru a avea un zambet stralucitor si sanatos: periajul dintilor de cel putin doua ori pe zi timp de doua minute, schimbarea periutei de dinti la fiecare trei luni de zile, vizite frecvente la medicul dentist si adoptarea unei diete echilibrate. Dupa vizionarea filmului, voluntarii Crucii Rosii exemplifica tehnica de periaj dentar cu ajutorul modelului demonstrativ, toti copiii prezenti fiind direct implicaţi in acest proces interactiv.

Lectiile de igiena orala sunt completate de informatii privind importanta spalarii mainilor, pentru ca cei mici sa fie protejati de afectiunile bacteriene consecutive unei igiene deficitare. La finalul lectiilor, copiii primesc toate „instrumentele” necesare pentru a avea in fiecare zi o dantura sanatoasa: periuta si pasta de dinti, un pliant cu sfaturi pentru parinti, un calendar pentru insemnarea periajului zilnic. Fiecare scoala participanta in program primeste produse pentru igiena mainilor.

Programul Şcolar Colgate©

Parte integranta a iniţiativei globale Colgate© Bright Smiles, Bright Futures™, Programul Şcolar Colgate© a ajuns la 26 de ediţii de la prima implementare in Romania.

În perioada 1993 – 2016, Colgate a transmis cu succes mesaje educaţionale şi a oferit mostre gratuite de produse de ingrijire orala unui numar de peste 5 700 000 de copii, la care se vor adauga anul acesta aproximativ 200 000 de elevi din şcolile de pe intreg teritoriul ţarii, atat din mediul urban, cat şi din mediul rural.

Colgate a sprijinit de-a lungul anilor diverse proiecte de educaţie orala destinate copiilor precum: „Special Smiles”, „Micii sanitari”, „Periuţa fermecata” sau „Docteurs sourire”, dar si activitati ale studenţilor stomatologi din tara.

Colgate-Palmolive Romania se implica activ şi investeşte anual intr-o serie de programe educaţionale adresate publicului larg, in care sunt implicate mediile universitare şi profesionale medicale, toate avand ca scop imbunataţirea parametrilor sanataţii orale pentru populaţia din Romania.

SL270203

Ultimele Stiri

SummerChoir 2024 vizual (1)

SummerChoir la Ateneul Român, concert caritabil de muzică corală în beneficiul centrelor E.G.A.L. ale Crucii Roșii Române

Soliști de renume la nivel internațional se reunesc sâmbătă, 20 iulie, la Ateneul Român din București sub...

varstnici valea plopului

„Acasă” după 812 zile. 40 de vârstnici, majoritatea bolnavi, s-au întors în Ucraina cu ajutorul Crucii Roșii Române

Crucea Roșie Română a facilitat repatrierea a 40 de cetățeni ucraineni, după 812 zile petrecute în România...

Camelia Sucu ziua crucii rosii romane 4 iulie

4 iulie, Ziua Crucii Roșii Române – Mesajul președintelui Camelia Șucu

Societatea Națională de Cruce Roșie din România aniversează, pe 4 iulie, 148 de ani de activitate în...

rompetrol 1

Rompetrol pune în mișcare Crucea Roșie Română

Rompetrol este partenerul de mobilitate al Crucii Roșii Române. În această calitate, compania va furniza carburantul necesar...

Sari la conținut