Cine suntem

Mesajul Presedintelui

portret ASR Principesa Margareta

Aniversăm astăzi 146 de ani de activitate umanitară și toți atâția ani de implicare constantă pentru binele celor aflați la nevoie.

Anul acesta activitatea desfășurată de Crucea Roșie Română a fost marcată de dezastrul umanitar din Ucraina care a lasat milioane de oameni fără un loc sigur pe care să-l numească acasă. Un război dur care sacrifică vieți, care năruie visele și trecutul unor oameni. În fața acestei drame, avem un singur aliat: bunătatea. Aceasta alină suferința, luminează cele mai întunecate momente și redă demnitatea.

Anul 2022 a fost despre voluntariat, despre sute de mii de oameni care ne-au arătat încă odată că împreună, uniți, putem să ne aducem contribuția în viața semenilor la nevoie. Sunt impresionat de mobilizarea voluntarilor Crucii Roșii Române și de empatia poporului român.

Sunt recunoscătoare voluntarilor Crucii Roșii Române pentru angajamentul lor constant față de umanitate. Mulțumesc tuturor celor care și-au manifestat generozitatea sinceră, partenerilor Crucii Roșii Române și celor care au ales să doneze pentru a demonstra că umanitatea nu are granițe.

 La mulți ani, Crucea Roșie Română!

 

signature asr

Majestatea Sa Custodele Coroanei Romane
Presedintele Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania

 

Aplicatia de Prim Ajutor

Aplicatia Prim Ajutor ofera gratuit sfaturi simple, usor de pus in aplicare de catre orice persoana, indiferent de varsta sau de competente