Cine suntem

Mesajul Presedintelui

portret ASR Principesa Margareta

Crucea Roșie Română împlinește 145 de ani de activitate umanitară, urmând constant valorile fondatoare ale organizației.

Am fost întotdeauna aproape de cei care au avut nevoie de ajutor şi de speranță, în vreme de război, foamete, secetă, epidemii sau dezastre naturale.

În tot acest timp, Crucea Roșie Română a dovedit cât de puternic poate fi caracterul omului. Voluntarii noștri sunt o sursă de inspirație pentru noi toți, prin curaj, bunătate și devotament.

Anul trecut am luptat cu boala, cu frica de necunoscut și cu singurătatea. Crucea Roșie este în continuare alături de oameni. Când pandemia a copleșit serviciile de urgență, voluntarii noștri s-au adaptat pentru a răspunde unor nevoi urgente și grave.

Sunt recunoscătoare tuturor celor care au oferit, în aproape un secol și jumătate, energie, pricepere, voință și idei pentru a îndeplini misiunea noastră, în țară și chiar în lume. 

Spiritul civic, empatia și bunătatea voastră dau, astăzi, încredere și speranță. Ele sunt, de asemenea, valori fundamentale ale viitorului planetei noastre !

 La mulți ani, Crucea Roșie Română!

 

signature asr

Majestatea Sa Custodele Coroanei Romane
Presedintele Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania

 

Aplicatia de Prim Ajutor

Aplicatia Prim Ajutor ofera gratuit sfaturi simple, usor de pus in aplicare de catre orice persoana, indiferent de varsta sau de competente