Cine suntem

Membru de Cruce Rosie

Ce este un membru de Cruce Rosie?

Membrul de Cruce Rosie este o persoana care face parte din una dintre structurile SNCRR, participa la activitatile acesteia, contribuie la dezvoltarea Societatii, sub toate aspectele, isi plateste cotizatia, respecta si promoveaza in activitatea sa Statutul si Principiile Fundamentale si duce la indeplinire deciziile mecanismelor de conducere. De asemenea, nu permite si nu se implica in acte care pot afecta integritatea si prestigiul SNCRR.

Categoriile de membri ai Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania sunt: membru activ, membru sustinator si membru de onoare.

- Membru activ poate fi orice persoana care cunoaste si doreste sa actioneze in conformitate cu Statutul SNCRR si Principiile Fundamentale, este inregistrat in una din structurile SNCRR si plateste cotizatie. Un membru activ nu poate fi inregistrat decat intr-o singura structura a SNCRR. Modalitatea de inregistrare a membrilor activi este prevazuta in articolul 5 al. 3 din Regulamentul privind organizarea si functionarea filialelor Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania. Nu poate fi membru activ decat o persoana fizica.

- Membru sustinator este orice persoana fizica sau juridica care contribuie la sprijinirea financiara sau materiala a SNCRR;

- Membru de onoare este persoana investita cu acest titlu de catre Consiliul National, ca o recunoastere a serviciilor exceptionale aduse SNCRR. Titlul de membru de onoare se acorda numai persoanelor fizice.

Calitatea de angajat in orice structura functionala a SNCRR este incompatibila cu orice functie de reprezentare in cadrul structurilor SNCRR, indiferent de nivelul de organizare. Pe perioada exercitarii unei functii salariate la SNCRR se suspenda, de drept, functia de reprezentare in structurile de conducere ale SNCRR.

Cum poti deveni membru de Crucea Rosie?

  • Daca doresti ca prin experienta, priceperea si dedicarea ta sa aduci o contributie personala la eforturile Miscarii Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie, alatura-te zecilor de milioane de oameni din intreaga lume! Ca si tine, ei cred in ideea generoasa de Cruce Rosie si sprijina activitatile umanitare ale organizatiei in beneficiul celor vulnerabili. Implica-te!
  • Daca stii ce este Crucea Rosie, cunosti actiunile umanitare, valorile, principiile si misiunea ei si daca a existat un moment in care ai dorit sa te implici in comunitatea in care locuiesti ajutandu-i pe cei care au nevoie, dar nu stiai cum, vino alaturi de noi! Contacteaza filiala de Cruce Rosie de la tine din judet/sector pentru a primi informatii suplimentare si pentru a deveni membru de Cruce Rosie.