Cine suntem

Federatia Internationala a Societatilor De Cruce Rosie si Semiluna Rosie

Federatia Internationala este cea mai mare organizatie umanitara din lume care ofera asistenta persoanelor vulnerabile prin mobilizarea puterii umanitatii.

In mai 1919, reprezentantii Societatilor de Cruce Rosie din Statele Unite, Marea Britanie, Franta, Italia si Japonia s-au intrunit pentru a infiinta in mod oficial Liga Societatilor de Cruce Rosie, care a fost predecesoarea Federatiei Internationale. Obiectivul sau era de a „consolida si a uni, in domeniul sanatatii, Societatile de Cruce Rosie existente si de a promova crearea unor noi Societati”.

In prezent, Federatia are 186 de Societati membre, peste 105 milioane de voluntari si peste 300000 angajati care ofera ajutor pentru aproximativ 233 de milioane de beneficiari. Prin Secretariatul de la Geneva si cele 60 de delegatii, Federatia Internationala sustine activitatile Societatilor Nationale din intreaga lume.

Adunarea Generala
Adunarea Generala este autoritatea suprema de decizie a Federatiei, care cuprinde toate Societatile membre. Se intruneste o data la doi ani pentru a determina politica generala a Federatiei, pentru a stabili planurile si bugetele, pentru a admite noi membri si pentru a lua in discutie alte probleme importante.

Consiliul Executiv
Consiliul Executiv este ales de catre Adunarea Generala. Este alcatuit din Presedintele Federatiei, patru vicepresedinti, vicepresedintele din oficiu, 20 de Societati Nationale membre si presedintele Comisiei de Finante. De regula, se intruneste de doua ori pe an pentru a decide asupra tuturor problemelor care ii sunt atribuite prin Constitutie sau prin hotararea Adunarii Generale.

Mai multe detalii despre Federatia Internationala de Cruce Rosie si Semiluna Rosie gasiti pe site-ul oficial: www.ifrc.org