In ultimii trei ani, 2 260 000 persoane au beneficiat de sprijinul Crucii Roșii Române prin intermediul celor 47 de filiale, în cadrul în cadrul acțiunilor de asistență umanitară a persoanelor vulnerabile.
In fiecare zi, pe timp de pace și pe timp de război, misiunea Crucii Roșii Române rămâne aceeași: salvarea de vieți omenești și alinarea suferinței.
Pentru a proteja viața și sănătatea acestora și a asigura respectarea ființei umane, fiecare contribuție este esențială.
Ajută-ne să le oferim persoanelor aflate în suferință o masă caldă, un loc de dormit, suport educațional, încredere în ziua de mâine!
REDIRECȚIONEAZĂ 3,5%, AJUTĂ UN COPIL, UN BĂTRÂN, O FAMILIE.
Anual, cetățenii români care plătesc impozit pe venit, indiferent de sursa acestuia (salariu, drepturi de autor, pensie, dividende etc.), pot redirecționa un procent de 3.5% către o organizație sau fundație, care militează pentru o cauză în care ei cred.
Este o facilitate menită să susțină cauzele sociale și activitatea ONG-urilor, care se face gratuit prin completarea și depunerea formularului 230.
Pentru completarea formularului 230, apasă aici!
Asistenta si suport pentru formularul 230:
REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN PROFIT PENTRU UMANITATE –ÎMPREUNĂ PENTRU NORMALITATE ȘI DEZVOLTARE
CONTRACT DE SPONSORIZARE FORMAT WORD
Asistenta si suport pentru contract:
Companiile din România pot susține cauzele prioritare ale Crucii Roșii Române prin sponsorizări care se scad din impozitul pe profit, în limita a 20% din acesta, dar nu mai mult de 7,5‰ (la mie) din cifra de afaceri. Selectați una dintre cele trei cauze prioritare de mai jos si redirecționați 20% din profitul companiei pentru intervenții integrate și sustenabile.
CENTRELE E.G.A.L (Educație. Generozitate. Abilități. Libertate)
Centrele de zi E.G.A.L. susținute de Crucea Roșie Română încearcă să le arate copiilor nevoiași adevărata =normalitate. Arătându-le ca viața poate fi bună, acestor copii li se oferă optimism și o viziune corectă despre viață. În fiecare centru, copiii sunt incluși zilnic într-un program integrat de dezvoltare, desfășurat cu sprijinul voluntarilor.
În cele 4 centre EGAL din Babadag, Lupeni, Craiova si Botosani, 120 de copii proveniți din mediile defavorizate, descoperă adevarata normalitate, au dreptul la educație, o masă caldă și o îmbrătișare. Ajută-ne să le oferim în continuare locul pe care ei il numesc acasă și putem face asta împreună.
Sprijinul oferit de companii prin redirecționarea a 20% din profit pentru această cauză contribuie la îndeplinirea Obiectivului nr. 4 al Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă: Educaţie de calitate – Garantarea unei educaţii de calitate şi promovarea oportunităţilor de învăţare de-a lungul vieţii pentru toţi.
BANCA DE ALIMENTE
Lipsa hranei este printre cele mai crunte neajunsuri cu care se confruntă oamenii din medii defavorizate în fiecare zi. Pentru ca persoanele vulnerabile să nu mai simtă foame și neputință, Crucea Roșie Română a înființat Banca de alimente, o bancă de BINE și un proiect de suflet, care are nevoie de susținere în mod constant.
Campania Banca de Alimente 2022 își propune să colecteze resursele necesare pentru a se oferi pachete alimentare pentru un număr de 10.000 persoane din comunități defavorizate.
Sprijinul oferit de companii prin redirecționarea a 20% din profit pentru această cauză contribuie la îndeplinirea primului Obiectiv al Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă: Fără sărăcie – Eradicarea sărăciei în toate formele sale şi în orice context.
RISE - Reabilitarea și incluziunea socio-economică a persoanelor vulnerabile
Crucea Roșie Română dorește să reabiliteze și să recondiționeze sediul Societății Naționale de Cruce Roșie din România, o clădire emblematică din deceniul al doilea al secolului XX, situată în inima capitalei României, în apropiere de kilometrul 0, pe principalul bulevard istoric al Bucurestiului.
Propunerea de reabilitare și consolidare a clădirii vizează o proiectare inteligentă care va valorifica la maximum toate nivelurile și spațiile clădirii. Prin investiții sustenabile vor fi create 20 de locuri de muncă oferite direct beneficiarilor vulnerabili cu participarea acestora, iar aceștia vor fi implicați în furnizarea de activități lucrative specifice afacerilor sociale. Serviciile psihologice și educaționale, precum și activitățile specifice întreprinderilor sociale vor deservi complementar refugiați ucraineni, precum și persoane defavorizate și persoane din grupuri vulnerabile, ceea ce înseamnă că sunt necesare urgent acțiuni integrate și durabile în parteneriat cu mediul de afaceri.
Sprijinul oferit de companii prin redirecționarea a 20% din profit pentru această cauză contribuie la îndeplinirea Obiectivului nr. 8 al Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă: Muncă decentă şi creştere economică – Promovarea unei creşteri economice susţinute, deschise tuturor şi durabile, a ocupării depline şi productive a forţei de muncă şi a unei munci decente pentru toţi.