Programe sociale

Principiile Implementarii Programelor Sociale

1. Respectarea demnitatii umane. Fiecarei persoane ii este garantata dezvoltarea libera si deplina a personalitatii.


2. Universalitatea. Fiecare persoana are dreptul la asistenta din partea Crucii Rosii Romane in conditiile prevazute de lege si statulul SNCRR.


3. Solidaritatea sociala. Comunitatea participa la sprijinirea persoanelor care sunt vulnerabile in vederea realizarii incluziunii sociale si intaririi comunitatii.


4. Parteneriatul. Crucea Rosie Romana realizeaza servicii sociale adaptate nevoilor comunitatii in parteneriat cu institutii publice, organizatii neguvernamentale si companii private.


5. Interventia interdisciplinara. Abordarea problematicii se realizeaza prin colaborarea si coordonarea interventiilor tuturor factorilor responsabili.


6. Asigurarea continuitatii si complementaritatii. Serviciile oferite de Crucea Rosie Romana pentru persoanele vulnerabile trebuie sa fie gandite astfel incat sa se asigure continuitatea si complementaritatea interventiilor sociale.

Aplicatia de Prim Ajutor

Aplicatia Prim Ajutor ofera gratuit sfaturi simple, usor de pus in aplicare de catre orice persoana, indiferent de varsta sau de competente