Scop – stabilirea si comunicarea ultimelor detalii privind organizarea si desfasurarea concursului: proba teoretica, proba practica, contestatii.
Participanti: organizatori, juriu, sefi echipaje si profesori/instructori insotitori ai echipajelor
Locul sedintei: un spatiu adecvat pus la dispozitie de catre organizatori, disponibil pe perioada desfasurarii sedintei.
Prezenta: obligatorie, in afara cazurilor justificate, aceasta fiind evidentiata prin semnarea listei de prezenta de catre profesorul/instructorul insotitor.
Data si ora: de preferat la ½ ora dupa festivitatea de deschidere a concursului.
Locul desfasurarii: un spatiu pus la dispozitie de catre organizatori, disponibil pe perioada desfasurarii probei, de preferat in aer liber sau, in functie de conditiile meteo intr-un alt spatiu adecvat.
Desfasurarea probei:
- Echipajele vor fi repartizate la cate o masa, la distanta de alte echipaje, in functie de spatiul disponibil
- Fiecare echipaj va primi un plic sigilat care va contine subiectele de rezolvat si o eticheta autoadeziva cu semnul Crucii Rosii, pentru secretizarea testului
- La semnalul de „start concurs”, echipajele vor desigila plicurile si vor nota in coltul precizat al testului numele filialei pe care o reprezinta urmand sa plieze acest colt de doua ori si sa aplice eticheta autoadeziva primita.
- La semnalul „stop concurs” se vor introduce testele secretizate in prealabil, in plicurile in care au fost primite urmand ca membrii juriului sa colecteze plicurile cu teste de la echipaje.
Corectarea testelor: se va face de catre membrii juriului in cel mai scurt timp (maxim 2 ore) dupa terminarea probei teoretice.
Afisarea rezultatelor: se va face in dublu exemplar, la loc vizibil
Contestatii: se pot face in scris, de catre seful de echipaj al filialei contestatoare in maxim 1 ora de la afisarea rezultatelor la proba teoretica. Acestea vor fi rezolvate pe loc de catre juriu, in ordinea solicitarilor, in prezenta contestatarului, notandu-se pe contestatie de catre presedintele juriului punctajul final, acesta fiind contrasemnat de cel care a facut contestatia.
Verificarea truselor de Prim Ajutor
- Se va face de catre membrii juriului conform baremului minim, la terminarea eventualelor contestatii de la proba teoretica
- Se vor prezenta sefii de echipaj cu trusele intr-un spatiu comunicat anterior (la sedinta tehnica)
- Materialele prezente suplimentar in trusa – fata de baremul minim (gulere cervicale, pipa Gaudel, parasolare, umbrelute etc) pot fi pastrate dar nu se vor folosi la proba practica.
- Echipajele cu truse incomplete vor fi penalizate cu 1 punct de catre presedintele de juriu.
Ordinea de intrare la proba practica / extragerea setului de subiecte
- Se face prin tragere la sorti, dupa verificarea truselor
- Extragerea numarului de intrare in proba practica fiind facuta de catre seful de echipaj si comunicata juriului.
- In cazuri justificate, cu acordul celorlalti sefi de echipaj se poate modifica ordinea de intrare la proba practica.
- Se va desfasura in ordinea extrasa.
- Echipajele vor fi pregatite de interventie cu minim ½ ora inaintea momentului aproximat de intrare in concurs si vor stationa intr-o zona fara contact vizual si auditiv cu locul de desfasurare al probei (indicat de organizatori).
- Echipajele vor fi conduse la locul de desfasurare a probei de catre un organizator, la solicitarea juriului.
- Neprezentarea echipajului la solicitarea juriului pentru proba practica se penalizeaza, echipajul respectiv avand 0 (zero) puncte la proba.
- Se realizeaza alinierea si prezentarea succinta a echipajului de catre seful de echipaj.
- Presedintele juriului prezinta traseul care trebuie urmat de echipaj si reaminteste procedura de examinare pe scurt.
- Seful de echipaj extrage un bilet cu un caz, citeste enuntul cu voce tare si rar astfel incat sa fie auzit si inteles de membrii echipajului si de juriu.
- Echipajul are la dispozitie un scurt timp de gandire (30 secunde) in care membrii se pot consulta.
- La cerere, presedintele juriului poate oferi informatii despre conditiile meteo.
- La anuntul dat de presedintele juriului – „Echipaj actionati” – se porneste cronometrul si echipajul intervine.
- Apelul catre serviciile specializate se va face la presedintele juriului.
- La terminarea timpului alocat probei, sau la momentul punerii in pericol a victimei / lor proba se termina, fara posibilitate de contestatie.
- Dupa terminarea probei, echipajul isi recupereaza materialele folosite in timpul acesteia si asteapta aliniat nota juriului, aceasta fiind comunicata de presedintele juriului, cu observatiile corespunzatoare.
- Seful de echipaj contrasemneaza punctajul obtinut.
Evacuarea echipajului examinat se va face de catre un organizator astfel incat sa nu intre in contact cu echipajul urmator.