0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.
0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.
Campanii de Educatie Pentru Sanatate

Educatia pentru sanatate se incadreaza in activitatile traditionale ale Crucii Rosii Romane. De-a lungul timpului, actiunile Crucii Rosii Romane au contribuit la prevenirea si combaterea multor epidemii si nu numai.

Programele de sanatate pe care le dezvolta Crucea Rosie Romana au in vedere promovarea unui mod de viata sanatos, cresterea nivelului de cunostinte cu privire la prevenirea si combaterea bolilor transmisibile si netransmisibile, prevenirea si combaterea fumatului, a consumului de droguri, incurajarea donarii de sange voluntara si neremunerata, pregatirea pentru acordarea primului ajutor de baza etc.

Programele de educatie pentru sanatate se adreseaza diferitelor categorii de populatie în functie de tema abordata, iar actiunile se desfasoara în parteneriat cu organizatii guvernamentale si neguvernamentale.

Campanii de informare pe teme de sanatate

Crucea Rosie Romana marcheaza anual, prin evenimente publice, zilele mondiale ale sanatatii, conform calendarului Organizatiei Mondiale a Sanatatii, elaboreaza si distribuie materiale de informare: pliante, brosuri cu tematica educativ-sanitara.

Crucea Rosie Romana a marcat și în anul 2017 “Ziua mondială de lupta impotriva TBC”, “Ziua mondiala a diabetului’, “Prevenirea de boli transmisibile si sanatatea reproducerii”, “Ziua mondiala fara tutun”, “Ziua mondiala a sanatatii mintale”, “Ziua europeana pentru prevenirea accidentelor rutiere”, “Ziua internationala de lupta impotriva SIDA”, “Ziua internatională a persoanelor varstnice”, “Ziua internationala de lupta impotriva foamei”, “Ziua europeana de lupta impotriva obezitatii”, “Ziua Mondiala a donatorului de sange” etc.

Crucea Roşie Romana este partener in Proiectul ”Sănătos de mic” care  îşi  propune: reducerea prevalenţei obezităţii în grupa de vârstă preşcolară, îmbunătăţirea stării de nutriţie şi sănătate pe termen lung, printr-un program naţional de educaţie şi dezvoltare de obiceiuri sănătoase pentru întreaga viaţă.
Sari la conținut