0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.
0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.
Sănătate în comunitate

Educatia pentru sanatate se incadreaza in activitatile traditionale ale Crucii Rosii Romane. De-a lungul timpului, actiunile Crucii Rosii Romane au contribuit la prevenirea si combaterea unor epidemii si nu numai.Programele de sanatate pe care le dezvolta Crucea Rosie Romana au in vedere promovarea unui mod de viata sanatos, cresterea nivelului de cunostinte cu privire la prevenirea si combaterea bolilor transmisibile si netransmisibile, prevenirea si combaterea fumatului, a consumului de droguri, incurajarea donarii de sange voluntare si neremunerate, pregatirea pentru acordarea primului ajutor de baza etc.

Programele de educatie pentru sanatate se adreseaza diferitelor categorii de populatie in functie de tema abordata, iar actiunile se desfasoara in parteneriat cu organizatii guvernamentale si neguvernamentale.

Caravana de sănătate

Oferă acces gratuit la servicii medicale pentru cetățenii ucraineni stabiliți în țara noastră, dar și pentru cetățenii români care locuiesc în zone izolate. Scopul proiectului: asigurarea accesului gratuit la asistență medicală de bază pentru cetățeni ucraineni ajunși pe teritoriul României și cetățeni români din zonele izolate.

Educație pentru sănătate și prim-ajutor în școli

Educația pentru sănătate și prim ajutor în școli oferă elevilor abilități esențiale pentru a face față situațiilor de urgență, contribuind la crearea unor comunități mai sigure și mai sănătoase, cu sprijinul Crucii Roșii.

Centrele de promovare a sănătății

Societatea Națională de Cruce Roșie din România în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din Franța a înființat CENTRE DE PROMOVARE A SĂNĂTĂȚII în cinci județe din țară.

Campanii de donare sânge

Crucea Rosie Romana sustine permanent activitatea de informare si constientizare a importantei donarii de sange voluntare si neremunerate, cu scopul de a mari rezervele de sange gestionate de centrele de transfuzii la nivel national.

Campanii de Educatie Pentru Sanatate

De-a lungul timpului, actiunile Crucii Rosii Romane au contribuit la prevenirea si combaterea multor epidemii si nu numai.

Sari la conținut