Cum sa te pregatesti pentru o situatie de urgenta

Sfaturi pentru Caderi masive de zapada


1. Imbracati-va in mai multe straturi de haine usoare, purtati manusi cu un deget si o caciula (preferabil una care va acopera urechile).
2. Izolati-va casa prin instalarea de obloane sau acoperirea ferestrelor cu plastic la interior, pentru a mentine aerul rece afara.
3. Pregatiti-va vehiculul pentru iarna si pastrati rezervorul plin. Un rezervor plin va va proteja combustibilul de inghet.
4. Mentineti echipamentele de incalzire si cosurile de fum curate si verificati-le in fiecare an.
5. Toate echipamentele care functioneaza pe baza de combustibil ar trebui aerisite.
6. Niciodata nu folositi un generator, gratar, soba sau alte dispozitive pe baza de benzina, propan, gaz natural sau carbuni in casa, garaj, subsol sau alt spatiu partial inchis. Plasati unitatea afara, departe de ferestre, usi sau alte spatii ce ar putea permite intrarea monoxidului de carbon inauntru.
7. Principalele pericole in cazul folosirii de surse alternative pentru electricitate, caldura sau gatit sunt focul, socurile electrice si intoxicarea cu monoxid de carbon.
8. Instalati alarme de monoxid de carbon in locatiile principale de la fiecare nivel al locuintei voastre pentru prevenirea din timp, in caz de acumulari de monoxid de carbon.

Aplicatia de Prim Ajutor

Aplicatia Prim Ajutor ofera gratuit sfaturi simple, usor de pus in aplicare de catre orice persoana, indiferent de varsta sau de competente