Cum sa te pregatesti pentru o situatie de urgenta

Sfaturi pentru Alunecare de teren


1. Alunecarile de teren se intampla in general in zonele in care au mai avut loc. Aflati mai multe despre riscul alunecarilor de teren in zona voastra.
2. Aflati mai multe despre masurile imediate de urgenta locale si despre planurile de evacuare.
3. Fiti atenti la modul in care se aduna apa de pe versantii din apropierea casei voastre, mai ales in cazul in care se imbina cu apa de ploaie.
4. Solul puternic saturat este foarte sensibil la aluviuni si la fluxurile de moloz.
5. Fluxurile de moloz si alte alunecari de teren pe drumuri sunt frecvente in timpul ploilor abundente.
6. Ascultati sunetele neobisnuite care ar putea indica teren in miscare, cum ar fi copaci in cadere sau bolovani rostogoliți.
7. Daca sunteti in apropierea unui rau sau canal, fiti atenti la orice crestere sau scadere brusca a debitului de apa si observati daca se schimba apa de la clar la tulbure. Astfel de modificari ar putea insemna ca este activitate a fluxului de moloz in amonte si trebuie sa va pregatiti sa parasiti casa.
8. Stati departe de zona afectata pana cand autoritatile locale declara zona sigura.
9. Replantați copaci pe solul deteriorat cat mai curand posibil, deoarece eroziunea cauzata de pierderea solului poate produce noi inundatii.

Aplicatia de Prim Ajutor

Aplicatia Prim Ajutor ofera gratuit sfaturi simple, usor de pus in aplicare de catre orice persoana, indiferent de varsta sau de competente