Ce facem

Interventie la dezastre

Dezastrele naturale lovesc in toate tarile, indiferent de conditia lor economica. Cresterea rapida a populatiei si urbanizarea in expansiune, degradarea mediului cauzata de despaduriri, schimbarea cursurilor apelor si cresterea folosirii unor resurse pe cale de a se epuiza, globalizarea si dezvoltarea economica rapida, razboaiele si miscarile masive de populatie au un mare impact asupra planetei, crescand frecventa si consecintele dezastrelor.

Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania este singura organizatie umanitara din tara care, in conformitate cu legea 139/1995 modificata si completata de Legea nr. 524/2004, Statutul SNCRR, Legea 481 din 2004 privind protectia civila, HG 557 din 2016, are atributii clare ca auxiliara a autoritatilor publice, mai ales in domeniu prevenirii si interventiei in caz de dezastre.

Prin organizarea sa teritoriala, atat ca resurse umane, cat si logistice, Crucea Rosie Romana poate asigura un raspuns prompt inca din primele ore de la producerea unui dezastru prin organizarea unor tabere de sinistrati, infiintarea de puncte de triaj si de acordare a primului ajutor de baza.