0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.
0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.
Asistență Financiară Directă

Când are loc o situație de urgență, noi răspundem!

Crucea Roșie Română și IFRC au sprjinit 7 300 de persoane în prima săptămână de implementare a programului de asistență financiară de urgență

București, 9 mai 2022 – Crucea Roșie Română a sprijinit în prima săptămână de implementare a programului de asistență financiară, 7 300 de persoane. Programul este finanțat de Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie (IFRC) și constă în acordare unei alocații financiare de urgență pentru persoanele care au părăsit Ucraina din cauza conflictului armat.

Directorul general al Crucii Roșii Române, domnul Ioan Silviu Lefter, declară:

„Crucea Roșie Română continuă să acționeze pentru a acorda ajutor esențial persoanelor afectate de conflictul armat din Ucraina. Pe lângă sprjinul cu alimente de bază, articole de primă necesitate, produse de igienă, servicii medicale și de asistență psihologică, precum și diseminarea de informații prin call center, începem să oferim și asistență financiară pentru a ajuta oamenii care au pierdut atât de mult. Crucea Roșie Română este mândră să folosească un sistem inovator de accesare a acestor fonduri printr-o aplicație digitală pentru telefoane care permite înregistrarea solicitanților, indiferent unde se află în România.”

Cetățenii ucraineni sunt rugați să furnizeze un act de identitate emis de autorități ca parte a procesului de înregistrare digitală. Acest sprjin financiar îi va ajuta să își acopere o parte din nevoi în această perioadă incertă, în timp ce planifică următorii pași în călătoria lor spre siguranță.

Managerul de operațiuni al IFRC pentru România, dna Dorothy Francis, a declarat:

„Deja am primit feedback de la persoanele care s-au înregistrat; acestea apreciază ușurința cu care pot accesa ajutorul, indiferent de locul în care se află. O femeie ne-a trimis un mesaj prin SMS pentru a spune că a izbucnit în lacrimi de bucurie atunci când a primit mesajul că i se va acorda ajutorul. Oamenii sunt atât de recunoscători pentru acest sprijin!”

Sari la conținut