0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.
0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.
Centrul multicultural Humanity

Crucea Roșie Română, cu sprijinul Crucii Roșii Coreea (KNRC), a inaugurat un centru multicultural pentru a răspunde nevoilor crescânde ale copiilor și adulților ucrainei refugiați în România.

Centrul multicultural adoptă un tip de asistență umanitară integrată. Adică, se implementează  activități care vizează acoperirea nevoilor urgente și de bază ale participanților săi:

  • mese calde
  • servicii de sănătate și sprijin psihosocial
  • ateliere tematice pentru copii și părinți
  • cursuri de limba română și engleză
  • activități de pregătire pentru viață

„Pe măsură ce criza umanitară din Ucraina evoluează, am identificat faptul că persoanele care vin în România nu sunt doar în tranzit, ci și în căutarea unui loc de ședere pe termen mediu și lung, în special în orașe urbane mari precum Bucureștiul.Ne-am angajat să facilităm un spațiu de sprijin pentru persoanele profund afectate de criza din Ucraina, precum și să le oferim oportunități care să le ajute să se integreze în comunitățile locale și să le crească șansele de a-și găsi un loc de muncă” – IOAN SILVIU LEFTER, Directorul General al Crucii Roșii Române

La Centrul Multicultural a fost deschis  Afterschool-ul dedicat copiilor ucraineni și copiilor români. În fiecare zi a săptămânii, în irnervalul 12.00 – 17,30, 10 copii ucraineni și 5 copii români își fac temele, primesc o masă caldă și participa la ateliere comune de creație și limba engleză.

Programul de hrana caldă din cadrul Centrului Multicultural „Humanity” pentru cetățeni ucraineni. În program s-au înscris până acum 500 de persoane. Zilnic, Crucea Roșie Română distribuie acestora porții de hrană caldă.

„Am venit în București în urmă cu 5 luni. Copilul merge la o școală din București. Am găsit un loc de muncă part time cu program de la 10 la 14. În această perioada nu am cu cine lasa copilul. Acest afterschool al Crucii Roșii Române este un ajutor nesperat pentru noi. Sunt recunoscătoare pentru această șansă”Arteam, o femeil de 40 de ani, mama unui copil de 9 ani, beneficiară a Centrului Multicultural.

Sari la conținut