0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.
0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.
Incluziune socială

Obiectiv Strategic:  Reducerea saraciei in Romania si promovarea incluziunii sociale

Luand in considerare contextul economic actual, Crucea Rosie Romana acopera mai intai nevoile de baza ale populatiei vulnerabile, respectiv hrana, imbracaminte si produse de igiena. Dezvoltarea programelor sustenabile din punct de vedere financiar reprezinta solutia propusa de Crucea Rosie pentru adaptare la noile conditii economice, iar dezvoltarea unor servicii complementare de asistenta sociala este menita sa imbunatateasca traiul zilnic al persoanelor vulnerabile.

Tipuri de activitati:

  • Programe de suport social pentru asistarea persoanelor fara venituri sau cu venituri reduse;
  • Asigurarea de produse alimentare pentru imbunatatirea meselor la cantinele sociale;
  • Educatie nonformala si sprijin material pentru copii din centrele de plasament;
  • Suport psihologic si material varstnicilor din caminele-spital si din centrele rezidentiale dedicate;
  • Ajutorarea ocazionala a refugiatilor din Romania;
  • Servicii medico-sociale pentru persoane varstnice, precum si ingrijire la domiciliu.

Centre de zi pentru copii

Crucea Rosie Romana a pus bazele a patru centre de zi – numite centre E.G.A.L. in cele mai sarace zone din tara: Babadag, Botosani, Craiova si Lupeni. Centrul E.G.A.L. inseamna Educatie, Generozitate, Abilitati si Libertate pentru copiii care au nevoie de sanse egale la o viata normala.

Banca de alimente

Lipsa hranei este printre cele mai crunte neajunsuri cu care se confruntă oamenii din medii defavorizate în fiecare zi. Pentru ca persoanele vulnerabile să nu mai simtă foame și neputință, Crucea Roșie Română a înființat Banca de alimente, o bancă de BINE și un proiect de suflet, care are nevoie de susținere constant.

Centrul multicultural Humanity

Crucea Roșie Română, cu sprijinul Crucii Roșii Coreea (KNRC), a inaugurat un centru multicultural pentru a răspunde nevoilor crescânde ale copiilor și adulților ucrainei refugiați în România.

Humanity Concept Store

Crucea Roșie Română a deschis, în București, magazinul social “Humanity concept store”, un spațiu unde sunt asistați gratuit refugiații ucraineni cu alimente, produse sanitare și de igienă, dar și articole de îmbrăcăminte.

Cash Assistance

In the Romanian Red Cross, there are currently no open registrations for any cash assistance programs. If you have any questions, suggestions, or complaints, you can contact the Romanian Red Cross

Sari la conținut