Educatie pentru sanatate

Suport Pentru Femeile Victime Ale Violentei Domestice

SUPORT PENTRU FEMEILE VICTIME ALE VIOLENTEI DOMESTICE

 

Incepand cu luna ianuarie 2016, Crucea Rosie Romana in parteneriat cu Societatile Nationale de Cruce Rosie din Danemarca, Ungaria si Bulgaria desfasoara proiectul "Dezvoltarea rezilientei femeilor victime ale violentei domestice". Acesta se adreseaza femeilor care au reusit sa iasa din relatii violente si se confrunta cu noi provocari emotionale, sociale şi profesionale.

In cadrul proiectului, Crucea Rosie Romana a infiintat un mediu securizant in care femeile victime ale violentei domestice primesc suportul psiho-emotional necesar in identificarea unor noi oportunitati pentru o viata mai buna. Totodata, femeile si copiii sunt implicati in activitati sociale și recreative, excursii, spectacole, cafenele sociale si beneficiaza de informatii utile cu privire la dezvoltarea lor personala, educatie parentala, nutritie, sanatate etc.

Reteaua de suport este formata din voluntari de Cruce Rosie din comunitate si experti ai Fundatiei Sensiblu care ofera suport, coordonare si supervizarea voluntarelor implicate in activitatile proiectului.

Toti voluntarii participanti in proiect au fost instruiti de experti ai Federatiei Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie si de experti ai Fundatiei Sensiblu.

MANUAL PENTRU TRAINER - Suport psihosocial pentru victimele violentei domestice

GHIDUL VOLUNTARULUI - Retele de suport post-adapost pentru supravietuitorii violentei domestice

 

Daphne

 

Suport pentru femeile victime ale violentei domestice