Educatie pentru sanatate

Programe Scolare Colgate

PROGRAMUL SCOLAR COLGATE

 

Programul Scolar Colgate este un amplu demers educational al companiei Colgate Palmolive Romania. Crucea Rosie Romana, in calitate de partener al programului, a instruit in 2016 - 2017 aproximativ 200 000 de copii din clasele primare, atat de la oras, cat si din mediul rural. Copiii au beneficiat atat de sfaturi de igiena orala, transmise de voluntarii Crucii Rosii, cat si de produse de igiena orala.  

Drept parte integranta a initiativei globale Colgate© Bright Smiles, Bright Futures™, Programul Școlar Colgate a devenit deja o traditie in tara noastra, ajungand in anul 2017 la cea de-a 26-a editie. Din 1993, de la lansarea programului in Romania, aproape 6 milioane de elevi din clasele 0-4 au beneficiat de educatie pentru sanatate si de produse de ingrijire pentru igiena orala.

 

Lectiile de igiena orala

In cadrul lectiilor de igiena orala, copiii obisnuiesc sa primeasca sfaturi utile privind igiena orala. Totodata, ei descopera, intr-o maniera ludica, universul zambetelor sanatoase prin intermediul filmului educational al programului.

Doctorul Maseluta, protagonistul filmului si mascota Programului Scolar Colgate, lupta impreuna cu Supereroii dintilor sanatosi impotriva inamicilor dintilor – dulciurile si placa bacteriana – si ii învata pe cei mici cum pot preveni cariile prin respectarea unor reguli simple de igiena orala: periajul dintilor de doua ori pe zi timp de doua minute, schimbarea periutei de dinti la fiecare trei luni de zile, vizite de doua ori pe an la medicul stomatolog chiar si in lipsa problemelor stomatologice si adoptarea unei diete echilibrate.

Actiunea este completata de exemplificarea tehnicii corecte de periaj dentar cu ajutorul modelului demonstrativ, toti copiii prezenti fiind direct implicati în acest proces interactiv.

La finalul lectiei, copiii primesc toate „instrumentele” necesare pentru a-si ingriji dintii in fiecare zi: produsele de baza pentru ingrijirea dintilor, pasta de dinti si periuta, un pliant cu sfaturi pentru parinti si un calendar pentru insemnarea periajului zilnic, oferite de Colgate România.

PROGRAMUL ZAMBETE COLGATE

 

Cruce Rosie Romana in parteneriat cu Colgate® a lansat in anul 2017, Programul Zambete Colgate prin care ofera consultatii stomatologice gratuite in 20 de orase mici din 10 judete ale Romaniei. Programul face parte din campania Romania merita zambete Colgate, care a pornit cautarea povestilor din spatele zambetelor romanilor si va continua misiunea Colgate de educare a oamenilor in privinta importantei vizitelor regulate la dentist si a igienei orale zilnice de la o varsta frageda. Elevii inscrisi beneficiaza de consultatii stomatologice profesionale gratuite, recomandari pentru tratament, lectii de igiena orala pentru un zambet sanatos si mostre gratuite de produse de ingrijire orala.

Pentru a participa la consultatii, este necesar ca elevii sa fie programati in prealabil si sa fie insotiti de un parinte sau un tutore legal. Pentru mai multe informatii despre programul Zambete Colgate, accesati www.zambetecolgate.ro.

 

 

Aplicatia de Prim Ajutor

Aplicatia Prim Ajutor ofera gratuit sfaturi simple, usor de pus in aplicare de catre orice persoana, indiferent de varsta sau de competente