Coronavirus

Comunicate de presa COVID-19

28 februarie 2020: Crucea Rosie Romana se implică într-o campanie națională de informare și conștientizare a populației pentru limitarea răspândirii pe teritoriul României a noului Coronavirus

Campania se desfășoară în parteneriat cu Guvernul României și va implica voluntari din toate cele 47 de filiale din țară ale organizației.

„Am semnat recent un Memorandum cu Guvernul României alăturându-ne astfel instituțiilor statului în campania COVID-19. Numărul mare de voluntari și structura noastră teritorială ne permit să elaborăm și să distribuim materiale de informare la nivel național, atât în mediul urban cât și în cel rural”, a declarat directorul general al Crucii Roșii Române, Ioan-Silviu Lefter.

Potrivit Agerpres, secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase a declarat la finalul ședinței de Guvern de joi 27 februarie că "Secretariatul General al Guvernului va susține acest demers prin fondurile necesare pe care le vom aloca, prevăzute în buget. Pentru organizarea și desfășurarea campaniei, Crucea Roșie va colabora cu ministerele și alte instituţii publice abilitate să furnizeze informații necesare desfășurării campaniei. Campania se va desfășura atât prin mijloacele tradiționale de comunicare, cât și în mediul online, un mediu care (...) este preferat de tineri şi nu numai".

Voluntarii Crucii Roșii Române vor distribui, în această perioadă, săpun lichid, săpun solid, produse de igienizare a suprafețelor și dezinfectat de mâini.

„Am apelat la sprijinul partenerilor și al donatorilor noștri pentru a ne facilita accesul la produse de igienă pe care le vom oferi persoanelor sau instituțiilor care au nevoie. Facem apel la calm, îndemnăm populația să respecte în primul rând măsurile de igienă și să urmeze sfaturile pe care le oferim românilor.”, a adăugat Ioan-Silviu Lefter.

Campania are ca obiectiv principal informarea corectă a populație privind metodele de prevenire a infectării cu noul COVID-19, precum și combaterea știrilor false care se răspândesc în mediul online. Colaborarea dintre Crucea Roșie Română și Guvernul României vine în completarea informărilor transmise către populaţie de Grupul de comunicare strategică.

Aplicatia de Prim Ajutor

Aplicatia Prim Ajutor ofera gratuit sfaturi simple, usor de pus in aplicare de catre orice persoana, indiferent de varsta sau de competente