0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.
0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.
Conferințe concursuri și evenimente

Concursul Național de Drept Umanitar și Dreptul Refugiaților "Nicolae Titulescu"

Societatea Natională de Cruce Rosie din Romania in colaborare cu Universitatea Nicolae Titulescu din Bucuresti, Centrul de Studii de Drept Umanitar din cadrul Universitatii Nicolae Titulescu din Bucuresti, Inaltul Comisariat O.N.U. pentru Refugiati, Comisia Nationala de Drept Umanitar, Centrul de Drept International Umanitar al Armatei si Cunescu, Balaciu & Asociatii organizeaza Concursul National de Drept Umanitar si Dreptul Refugiatilor „Nicolae Titulescu”.

Este primul si singurul de acest gen organizat in Romania si in limba romana, punand bazele unei noi platforme de colaborare in mediul universitar.

In fiecare an, aceasta provocare adresata studentilor din diferite centre universitare – din Bucuresti si din tara, precum si din Republica Moldova si din alte state in care exista studenti vorbitori de limba romana – va asigura testarea intr-o abordare interactiva a cunostintelor acumulate in domeniul dreptului umanitar si al dreptului refugiatilor, concursul fiind jurizat de specialisti in materie si atestat prin diplome de participare, de merit si premii.

Concursul include acordarea premiului si bursei de studiu „Constantin Cunescu” destinat sustinerii tinerelor sperante ale dreptului in Romania.

Studentii au oportunitatea de a participa si la sectiunea „Concurs de eseuri pe o tema data”, la care se acorda Premiului „Vespasian V. Pella” pentru cel mai bun eseu. Cel mai bun eseu premiat in cadrul acestei sectiuni va fi publicat in revista „Lex et Scientia International Journal”, revista indexata in bazele de date internationale, precum si pe site-ul institutiilor co-organizatoare ale concursului. Tema eseului este stabilita in fiecare an.

Gasiti aici Regulamentulul concursului.

Admiterea la Concurs se va face in funcţie de data inscrierii, in limita unui numar de 10 echipe!

Sari la conținut