Ce facem

Cautari Persoane

Serviciul de Cautari persoane si Restabilire a Legaturilor Familiale

Conflicte armate, tulburari interne, dezastre naturale, chimice, violente au loc in lume, in fiecare clipa. In urma lor, multe vieti sunt frante si multe familii ajung sa fie separate de cei dragi.

CRUCEA ROSIE ajuta aceste familii sa restabileasca legaturile cu rudele apropiate sau sa afle ce s-a intamplat cu acestea, chiar si atunci cand separarea a avut loc cu multe decenii in urma.

Cu o vechime de aproape un secol, serviciul cautari persoane al Crucii Rosii Romane face parte dintr-o retea care reuneste peste 186 de societati nationale de Cruce Rosie/Semiluna Rosie si colaboreaza cu Agentia Centrala de Cautari a CICR (Comitetul International de Cruce Rosie) si cu Delegatiile CICR aflate in zonele de conflict armat.

Prin acest serviciu se pot restabili si mentine legaturile intre membrii familiilor care au fost separati din cauza conflictelor armate internationale, tulburarilor interne, dezastrelor naturale, migratiei sau a unor situatii sociale speciale, de natura umanitara. Datele personale, puse la dispozitie, sunt tratate cu confidentialitate de Crucea Rosie. Persoana cautata, in cazul in care este localizata, are dreptul sa refuze transmiterea datelor sale.

 

In vederea depunerii unei solicitari la Crucea Rosie, cetatenii trebuie sa completeze formularul tip si sa il trimita completat la adresa de e-mail mihai.bodonea@crucearosie.ro sau prin posta la filialele de Cruce Rosie din intreaga tara sau la Sediului Central al Crucii Rosie Romane din str.Biserica Amzei nr.29, sector 1, 010393 Bucuresti, nr. de fax: 021/312.8452;

 

 

Aplicatia de Prim Ajutor

Aplicatia Prim Ajutor ofera gratuit sfaturi simple, usor de pus in aplicare de catre orice persoana, indiferent de varsta sau de competente