Ce facem

Restabilirea Legaturilor Familiale

Serviciul de Restabilire a Legaturilor Familiale(Cautari persoane)

Crucea Roșie Română face parte din Mișcarea Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie care este alcătuită din 192 de Societăți Naționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, delegațiile Comitetului Internațional al Crucii Roșii și Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie. Cu toții lucrăm după aceleași principii umanitare, pentru a ajuta, într-un mod neutru și imparțial, persoanele separate și dispărute, precum și familiile acestora care au pierdut contactul din cauza situațiilor de conflict armat, migrație, dezastre naturale și alte situații care necesită o intervenție umanitară.

Prin munca noastră prevenim separarea familiilor și disparițiile. Restabilim și menținem contactul și căutăm persoane dispărute. De asemenea, acordăm o anenție sporită în ceeea ce privește protejarea datelor cu caracter personal, deoarece protejarea acestor date înseamnă protejarea persoanelor pe care le sprijinim.

Există multe instrumente pe care le-am putea folosi pentru a restabili legăturile familiale, cum ar fi Mesajele de Cruce Roșie, Mesajele “sunt în siguranță și bine”, apeluri telefonice și apeluri telefonice prin satelit, distribuirea de cartele SIM, stabilirea de puncte Wi-Fi, urmărirea online, acestea fiind doar câteva exemple.

Toate serviciile noastre fiind gratuite.

Puteți găsi toate informațiile necesare despre programul și serviciile noastre de Restabilirea Legăturilor Familiale aici:

http://familylinks.icrc.org

Dacă vă aflați în România și ați pierdut contactul cu un membru al familiei din cauza unor situații de conflict armat, migrație, dezastre naturale sau alte situații care necesită un răspuns umanitar vă rugăm să scrieți la tracing@crucearosie.ro sau să sunați la + 40 748 185 711 ( de la 9:00 la 16:00 de luni până vineri) sau vizitați-ne la sediul Crucii Roșii Române la adresa: Strada Biserica Amzei 29, București.

If you are in Romania and you have lost the contact with your family member due to situations of armed conflict, migration, natural disasters and other situations that require a humanitarian response please write to tracing@crucearosie.ro or call + 40 748 185 711 (from 9am to 4pm Monday to Friday) or visit us at Romanian Red Cross Strada Biserica Amzei 29, Bucharest.

 

NOUTĂȚI:

Întreruperea temporară a activității privind cel de-al Doilea Război Mondial

Informații privind cererile care vizează cel de-al Doilea Război Mondial nu mai pot fi eliberate temporar de către biroul Căutări Persoane al Crucii Roșii Române.

Aceste solicitări pot fi luate în considerare, în mod excepțional, doar dacă un membru dorește să afle informații despre:

  1. Locul înhumării (aceste tipuri de cazuri vor fi evaluate ad-hoc)
  2. Familia persoanei dispărute, dacă este de etnie germană, poate aplica prin Crucea Roșie Română pentru a afla perioada deportării acestora

 

Aceste informații pot fi găsite și prin următoarele instituții:

  1. State Archive of the Russian Federation

Gosudarstvennyy Arkhiv Rossiyskoy Federatsii

Address: Bol'shaya Pirogovskaya Ulitsa, 17, Moscow, Russia, 119435

Mobile: +74955808805

Site: http://www.statearchive.ru/

  1. Arolsen Archives

RRC can refer to the Arolsen Archives at the following contact information:

Address: Arolsen Archives, Große Allee 5-9, 34454 Bad Arolsen, Germania

Mobile: +4956916290

Site: https://arolsen-archives.org/

 

 

 

Restabilirea Legaturilor Familiale