Ce facem

Cautari Persoane

Serviciul de Cautari persoane si Restabilire a Legaturilor Familiale

Crucea Roșie Română face parte din Mișcarea Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie care este alcătuită din 192 de Societăți Naționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, delegațiile Comitetului Internațional al Crucii Roșii și Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie. Cu toții lucrăm după aceleași principii umanitare, pentru a ajuta, într-un mod neutru și imparțial, persoanele separate și dispărute, precum și familiile acestora care au pierdut contactul din cauza situațiilor de conflict armat, migrație, dezastre naturale și alte situații care necesită o intervenție umanitară.

Prin munca noastră prevenim separarea familiilor și disparițiile. Restabilim și menținem contactul și căutăm persoane dispărute. De asemenea, acordăm o anenție sporită în ceeea ce privește protejarea datelor cu caracter personal, deoarece protejarea acestor date înseamnă protejarea persoanelor pe care le sprijinim.

Există multe instrumente pe care le-am putea folosi pentru a restabili legăturile familiale, cum ar fi Mesajele de Cruce Roșie, Mesajele “sunt în siguranță și bine”, apeluri telefonice și apeluri telefonice prin satelit, distribuirea de cartele SIM, stabilirea de puncte Wi-Fi, urmărirea online, acestea fiind doar câteva exemple.

Toate serviciile noastre fiind gratuite.

Puteți găsi toate informațiile necesare despre programul și serviciile noastre de Restabilirea Legăturilor Familiale aici:

http://familylinks.icrc.org

Dacă vă aflați în România și ați pierdut contactul cu un membru al familiei din cauza unor situații de conflict armat, migrație, dezastre naturale sau alte situații care necesită un răspuns umanitar vă rugăm să scrieți la tracing@crucearosie.ro sau să sunați la + 40 748 185 711 ( de la 9:00 la 16:00 de luni până vineri) sau vizitați-ne la sediul Crucii Roșii Române la adresa: Strada Biserica Amzei 29, București.

 

If you are in Romania and you have lost the contact with your family member due to situations of armed conflict, migration, natural disasters and other situations that require a humanitarian response please write to tracing@crucearosie.ro or call + 40 748 185 711 (from 9am to 4pm Monday to Friday) or visit us at Romanian Red Cross Strada Biserica Amzei 29, Bucharest.

 

 

Aplicatia de Prim Ajutor

Aplicatia Prim Ajutor ofera gratuit sfaturi simple, usor de pus in aplicare de catre orice persoana, indiferent de varsta sau de competente